Noord-Limburg

12 maart 2020: De magie van tuinieren

De lezing is een aanrader voor iedereen met een warm hart voor tuinieren.

In deze lezing neemt Wim Paul u mee op een reis door je tuin en tegelijkertijd een reis door uw leven. De lezing is een uitnodiging om uw eigen tuin, het werk dat u doet in de tuin en zelfs de tuinplanten door een andere bril te bekijken. Aan de hand van eigen ervaringen en foto’s vertelt Wim Paul over tuinen en planten in binnen- en buitenland.

Wim Paul laat je stilstaan bij energetisch tuinieren, vormgeving, sfeer, creativiteit en een filosofische benadering. De tuin en het tuinieren als spiegel voor je leven.

Ook de praktische kant van tuinieren wordt belicht. Hij toont de verandering van een tuin die hij zelf heeft uitgevoerd en neemt u mee in het proces van de beginsituatie naar de eindresultaat. Met niet alleen een verandering van het beeld zien, maar ook van de beleving.

Wat u hoort en ziet tijdens de lezing zal u vast ideeën brengen die u in uw eigen tuin kan toepassen. Dat is het mooie van tuinieren. Er is meer mogelijk dan u op voorhand zou denken. Door dynamiek zijn er voortdurend veranderingen in de tuin. Daardoor is er altijd iets dat u kan doen zodat je nog meer van uw eigen tuin kan genieten. Met de bedoeling meer ‘magie’ in uw eigen tuin toe te passen en te ervaren, en uw leven rijker te maken.

Het is een lezing met momenten voor actieve deelname door de aanwezigen.

Wim Paul is hovenier en woont in Arnhem, hij is gespecialiseerd in energetisch tuinieren. Zijn werk is zijn hobby en het geeft hem veel voldoening het plezier in tuinieren aan andere liefhebbers over te dragen. In 2017 is zijn eerste boek, De magie van tuinieren, verschenen.

Wij begroeten u graag op deze boeiende lezing!

  • U hoeft zich niet aan te melden voor deze lezing
  • Entree voor leden is gratis, niet-leden betalen € 5,-.
  • Zoals gebruikelijk vindt in de pauze een loterij plaats waarbij passende prijzen te winnen zijn. Deze zijn beschikbaar gesteld door tuincentrum BijStox.

Locatie:
Activiteitencentrum Zalzershaof
Zalszerskampweg 64
5926 PL Hout-Blerick

Tijdstip:
19.30-22.00