Noord-Limburg

15 tot 22 mei 2020 Meerdaagse tuinreis naar Mallorca AFGELAST

De reiscommissie heeft gekozen om de reis te annuleren.

Het is dus belangrijk om het restbedrag niet over te maken om extra financiële afhandeling

te voorkomen. Mocht u dat inmiddels toch gedaan hebben dan volgt restitutie door Tui.

Het overleg met Tui over de financiële afwikkeling van de aanbetaling is nog gaande.

Door de voortdurend wisselende maatregelen rond de Corina crisis is het verstandig dit overleg nog

even af te wachten.

Nader bericht volgt zodra we alles met Tui geregeld hebben.

==============================================================

Eerdere, door bovenstaand bericht achterhaalde informatie:

Na meerdere opties verkend te hebben, heeft de reiscommissie de definitieve keuze gemaakt voor een tuinreis naar Mallorca. De afwegingen daarbij waren : interessante bestemming, goede bereikbaarheid , geen (te) lange reisafstanden en een gunstige prijs.

Het programma is gevarieerd en biedt  naast tuinen ook interessante andere bezienswaardigheden van Mallorca. En ook dit jaar is  Will Christiaanse weer onze deskundige gids.

Reisprogramma

Dag 1
Met de bus gaan we vanuit Venlo om 13.00 uur vanaf parkeerplaats  de Koel aan de Kaldenkerkerweg naar de luchthaven van Düsseldorf.  We vliegen naar Palma de Mallorca. Afhankelijk van de aankomsttijd bezoeken we Palma voor een eerste kennismaking met deze interessante stad of rijden we direct naar ons hotel. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2
Vandaag bekijken we Palma met een Nederlands sprekende gids die ons de toeristische bezienswaardigheden laat zien en de geschiedenis van de stad Palma vertelt, we bezoeken o.a. de Kathedraal van Palma. In de middag bezoeken we enkele tuinen en parken in Palma zoals S’ hort del Rei en Jardines del Bisbe.

Dag 3
Dagtocht naar het Oosten van Mallorca met bezoek aan Jardines Joan March en Torre Desbril en de plaatsen Alcudia en Pollenca. Voordat we hiernaartoe rijden bezoeken we eerst de tuin Jardines Marivent ten westen van de hoofdstad Palma.

Dag 4
Deze dag staat in het teken van een bezoek aan een van de grootste Botanische tuinen van Europa,
“Botanicactus” gelegen in het zuiden van Mallorca. De tuin is zo groot dat we hier enige uren kunnen doorbrengen. Hierna gaan we terug naar ons hotel en is de rest van de middag vrij.

Dag 5
Vandaag bezoeken we de tuin Jardines de Alfabia en rijden daarna met de bekende houten trein van Bunyola naar Soller waar we de plaatselijke Botanische tuin bekijken. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 6
Ook vandaag rijden we weer richting de bergen van Mallorca waar we een bezoek brengen aan de bekende plaats Valdemossa, hier bezoeken we het klooster en genieten we van een gezamenlijke lunch ( niet inbegrepen). In de middag bezoeken we het landhuis La Granja de Esporles waar we het huis en de tuin bekijken.

Dag 7
Vandaag bezoeken we de druipsteen grotten van Drach en de tuin van Sa Torre Cega. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel.

Dag 8
Afhankelijk van de gekozen vertrekplaats is de transfer naar de luchthaven van Mallorca vroeg in de ochtend of begin van de middag.

Aankomst in Venlo eveneens parkeerplaats de Koel

Accommodatie:
Er is een vaste standplaats  gedurende de hele reis: diner en overnachting steeds in  Hotel RIU Bonanza Park : https://www.hotelesbonanza.com/riu-bonanza-park/

Reissom:
2 persoonskamer € 1289,- euro
Toeslag voor eenpersoonskamer is € 120.-(tot maximaal 5 personen)
Voor niet leden geldt een toeslag van 60 euro

Vliegreis
Vluchtschema heen:  15-5-2020 (EW 9586)         Vluchtschema terug: 22-5-2020 (EW 9587)

Düsseldorf                    v. 16.15 uur                       Palma de Mallorca   v.19.25 uur
     Palma de Mallorca      a. 18.40 uur                       Düsseldorf                 a. 21.20 uur

Inbegrepen:
bus transfer van Venlo naar de luchthaven van Düsseldorf v.v.
- rechtstreekse vlucht Düsseldorf – Mallorca in Economy Class v.v. met Eurowings
- luchthavenbelastingen - 1 stuk handbagage van max. 8 kilo en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kilo
- stoelreservering bij Eurowings ( standaard stoel) - transfer luchthaven – hotel v.v. - 7 nachten
  verblijf in 4-sterren Hotel RIU Palace Bonanza Playa - hotelverzorging op basis van halfpension
   verblijf in een 2-persoonskamer voorzien van bad/douche en toilet
- toeristenbelasting hotel ( 3,30 per persoon per dag)
- touringcar vervoer voor bijgevoegd excursieprogramma
- rit naar Soller met de houten trein
- deskundige reisleider Will Christiaanse
- lokale gids voor bezoek aan Palma
- fooi voor chauffeur en reisleider
- entrees voor:
* Kathedraal van Palma
* Jardines de Alfabia
* Botanische tuin Soller
* Kartuizer klooster Valdemossa
* Landhuis en museum La Granja Esporles
* Grotten van Drach
* Landhuis en tuin Sa Torre Cega

Niet inbegrepen:
- niet genoemde maaltijden en drankje
- niet genoemde excursies en entreegelden
- overige fooien en koffergelden
- reis- en annuleringsverzekering

Informatie:
De periode van aanmelden is inmiddels verstreken.
Er is zoveel belangstelling dat we inmiddels  aan het maximale aantal deel nemers (35 personen) zitten.
De reis is daarmee volgeboekt.

We zijn daar erg blij mee. Al moeten we mensen die zich nu nog aanmelden helaas teleurstellen.

Aanmeldingen die nog binnen komen zetten we wel op de reserve lijst, voor het geval mensen zich onverhoopt moeten afmelden.

Hebt u belangstelling voor een plaats op de wachtlijst,  neem dan contact op met een van de leden van de reiscommissie.

De reiscommissie
-Annie Haenen , drehaenen(at)hetnet.nl077-3520363 /06-22963840