Noord-Limburg

23 oktober 2024: “Tuinieren in de geest van Piet Oudolf” door Huub Driessen

Door de eeuwen heen heeft de mens geprobeerd om de natuur naar haar hand te zetten.  In de tuinen was het al niet anders.  Hoewel er altijd al mensen zijn geweest die met de natuur wilden tuinieren, bleef dat toch beperkt tot enkelingen.

Tot in de jaren 70 van de vorige eeuw; toen vormde zich wereldwijd een groep tuinarchitecten, hoveniers en plantenkwekers die van het pompeuze af wilden en weer tuinen wilden aanleggen zoals de natuur zelf dat bedoeld had. Deze groep noemde zich “Perennial Perspectives”   In deze groep zaten een paar Nederlandse idealisten die een zodanige invloed op de groep hadden dat zij de naam “Dutch Wave” kregen. De bekendste en wereldwijd als een van de grootste tuinachitecten van deze tijd gezien, is Piet Oudolf.

In deze lezing gaat Hub, na een heel kort hystorisch overzicht, in op het ontstaan van de “Dutch Wave” en haar Nederlandse deelnemers.  Meer uitgebreid vertelt hij over Piet Oudolf, zijn werken en werkwijzes.

Na de pauze bespreekt hij, aan de hand van een plantenlijst, de planten die Piet Oudolf veel gebruikt voor zijn ontwerpen.

De lezing begint om 19.30 uur
Locatie; Beej  Toën, Venloseweg 11 Grubbenvorst