Noord-Limburg

Na het succes van de eerste editie van Gardenista in 2019, organiseert Groei & Bloei in 2020 wederom dit unieke groene festival. Dit keer met nog meer activiteiten en groenbeleving onder de noemer Leef in het groen. Bezoekers van Gardenista zijn in 2020 van harte welkom op het prachtige landgoed van Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem bij Zwolle.

Gardenista biedt bezoekers een compleet dagje uit in het groen. Ze zullen gaan ervaren dat het een feestje is om in de tuin te werken en inspiratie op te doen bij de diverse thema’s. Zo zijn er 170 enthousiaste exposanten met tal van groene producten en diensten met een rijk en gevarieerd aanbod. Verder zijn er indrukwekkende, levensgrote bloemwerken, showtuinen en kun je deelnemen aan diverse groene workshops. Entertainment, kunst en heerlijke horeca maken het bezoek aan Gardenista compleet.

Hou je van groen, dan mag je dit festival niet missen, want alleen bij Gardenista vind je jaarlijks een presentatie van alle elementen uit het groen.

Wedstrijd bloemschikken

Liefhebbers van bloemschikken worden uitgedaagd om mee te doen aan de wedstrijd bloemschikken. Ben jij die enthousiaste, gedreven en creatieve bloemist? Dan word jij misschien wel de beste bloemstylist van groenfestival Gardenista 2020! Meer informatie en opgeven kan via Gardenista.nl.

Beste showtuin

Gardenista biedt een podium voor showtuinen. Durf jij het aan hier een bijdrage aan te leveren? Doe dan mee en geef je dan op via gardenista.nl. Een exclusieve vakjury beoordeelt de tuinen om de kwaliteit voor de bezoeker te waarborgen.

Leef in het groen

Het thema van dit jaar, Leef in het groen, staat voor het goede gevoel dat groen kan geven. De bezoeker gaat dit ervaren in een totale groenbeleving, zodat ze er ‘groener uit komen dan ze binnenkwamen’. Daarbij gaan we verder dan tuinen en bloemen; op alle onderdelen van het festival speelt duurzaamheid een centrale rol.

Het groene festival Gardenista is te bezoeken van woensdag 13 t/m zondag 17 mei op landgoed Havezate Den Alerdinck te Laag Zuthem bij Zwolle.

Zie ook dit bericht van Omroep Gelderland.