Noord-Limburg

Gardenista ‘Leef in het Groen’ verplaatst naar september 2021

Omdat de omstandigheden binnen onze samenleving nog lang niet stabiel zijn heeft Groei & Bloei besloten om de datum van het festival  Gardenista 2021 opnieuw te verzetten. De nieuwe datum voor Gardenista ‘Leef in het Groen’ is 22 tot en met 26 september 2021. Onze afdeling hoopt op 25 september een bustocht naar dit evenement te maken.

Vrijwilligers gezocht
We verwachten vanwege Covid-19 extra mensen nodig te hebben. Informatie voor vrijwilligers vind je onder de kop ‘help je mee?’. 
De organisatie zoekt o.a. vrijwilligers die tot eind september wekelijks een paar uur per week vanuit huis mee willen denken en organiseren. Welke helden willen de coördinatie op zich nemen van de vrijwilligers, de logistiek, de cultuur en educatie of de marketing en communicatie?
Heb je interesse om mee te coördineren?
Meld je dan bij Frits of Anneke via frits(at)gardenista.nl of anneke(at)gardenista.nl

Competities
Gardenista organiseert een viertal competities waaronder bloemschikken.
Meld je aan voor de competitie bloemschikken

Prachtige digitale tekeningen van Jonas Louisse

Kijk toch eens! Een nieuwe banner boven onze nieuwsbrief! En wat een mooie, getekende, 3D plattegrond van het festivalterrein. Wat vind jij er van? Hij is digitaal en met de hand getekend door Jonas Louisse (www.louisse.nl) en we zijn hem heel dankbaar dat hij er zoiets moois van heeft weten te maken. Let vooral op de details in de tekening. Met blaadjes als mondkapjes, ecologie, moestuinen, bloemschikken, de historische buitenplaats den Alerdinck en meer. Wij zijn er heel blij mee! Wat wordt jouw plekje op het terrein? Geef je op als exposant tijdens Gardenista 2021 via https://gardenista.nl/exposeren/.

Laat je (producten) zien tijdens Gardenista
Op de wonderschone historische buitenplaats ‘Den Alerdinck’ is tijdens Gardenista van 22 t/m 26 september plaats voor wel 200 exposanten die hun groenproducten en aanverwante artikelen aan een breed publiek kunnen laten zien én verkopen. Zo verwelkomen wij exposant ‘De Cruydthoeck’ die een breed scala van bekende maar ook vergeten (en onbekende) planten en zaden meebrengt. Onze Belgische buur Rik Storme van Planterij Groenstraat 13 is gespecialiseerd in ‘bijenplanten’ die als voedselbron dienen voor bestuivers als de honingbij, de wilde bijen, de hommels en de zweefvliegen.
Maarten Kien, van Kien met hout uit Gorssel is de zeer bevlogen en creatieve houtkunstenaar die zijn unieke tafels, banken en andere meubels tentoonstelt tijdens Gardenista. Van duurzaam hout afkomstig uit eigen bos van bomen rijp voor de kap.
Laat jij je ook zien tijdens de 2e editie van Gardenista? Verzeker je van een mooie plek op het landgoed. Inschrijving en info bij Frits Hoogers via hoogers(at)gardenista.nl of schrijf je in via het inschrijfformulier.

Start Verkoop Tickets online
Vanaf 17 december is het mogelijk tickets te bestellen via gardenista.nl/tickets Bestel zelf je eigen tickets of geef ze in deze decembermaand cadeau aan een ander. Kijk meteen eens rond op de site en ontdek nu vast wat er straks allemaal te beleven is.

Win twee toegangskaarten
De komende dagen kan iedereen zich uit leven en zijn mooiste, duurzaamste of liefdevolste Kerstcreatie te maken. Het mag een bloemstuk, krans maar het mag ook een versierde boom zijn, buiten in jouw tuin. Inspiratie vind je op groei.nl.  Maak enkele foto’s van het resultaat en stuur deze met je naam naar info(at)gardenista.nl De organisatie beloont de twee mooiste inzendingen met twee tickets voor Gardenista 2021. ( NB. Deelnemen betekent dat je foto en naam gebruikt mag worden op sociale media) We zien uit naar jullie inzendingen en deelnemen kan tot en met 24 december aanstaande. Véél plezier met het maken van je creatie!