Diversen

13 maart 2006 Dialezing éénjarigen

LEZING OVER ÉÉNJARIGEN TROK VOLLE ZAAL IN GEMEENSCHAPSHUIS ZALZERSHAOF IN HOUT-BLERICK

 

Maandag 13 maart jl. bezochten zo?n 60 mensen de lezing van Els Keurentjes over eenjarigen. Kwekerij Overhagen bestaat al sinds 1933 en in zijn huidige vorm sinds 1974. De kwekerij is gespecialiseerd in de opkweek en directe verkoop van bijzondere éénjarigen. Kwekerij Overhagen is gelegen op het landgoed van Kasteel Biljoen in Velp, een bijzondere plek aan de rand van de Veluwezoom. Hebt u de lezing gemist, kijk dan eens op de website www.overhagen.com.

Aan de hand van een mooie fotopresentatie werden door mevrouw Keurentjes de drie door haar gehanteerde zaaimethodes uitgelegd. Behalve zaaien kwamen ook stekken en hoe je het beste kunt verspenen aan de orde.

De manier waarop de planten door haar worden opgekweekt zorgt voor sterke grote planten. We hebben dit met eigen ogen kunnen zien aan de stevige planten die ze voor de verloting had meegebracht.

Het assortiment met bijzondere planten, haar persoonlijke favorieten en prachtige voorbeelden welke planten mooi met elkaar gecombineerd konden worden kwam aan de orde.

Voor het komende seizoen hebben de aanwezigen de nodige inspiratie op kunnen doen!