Diversen

Op 28 augustus jl. vond bij Jonkers hoveniers B.V. / Jonkers daktuinen B.V. in Venlo de opening van het seizoen 2007?2008 plaats. We kijken altijd met enige spanning uit hoe het weer bij deze buitenactiviteit zal zijn, bij slecht weer is meestal ook vroeg donker. Het was gelukkig helder en zonnig, maar wel wat fris.
Jonkers hoveniers ontving ons gastvrij met koffie en cake. Directeur Bart Jonkers gaf uitleg over zijn bedrijf, dat gespecialiseerd is in tuin- en landschapsarchitectuur. Buiten kregen we van Peter Grubben uitleg over de aanleg en het onderhoud van daktuinen. Een voorbeeldtuin was aangelegd met diverse soorten Sedums terwijl een andere daktuin was ingericht met wat hogere vaste planten en heesters.
De biologisch aangelegde zwemvijver was fraai ge├»ntegreerd in het bestaande tuinontwerp. Als de waterbeplanting meer volgroeid zal zijn, is het zeker een plaatje. Door een natuurlijke kringloop van water, de reinigende werking van waterplanten en een filtersysteem zijn chemische reinigingsmiddelen in deze zwemvijver overbodig, zelfs verboden. Als toetje van de avond mochten we de heemtuin en het hellende sedumdak aanschouwen bij het nieuwe gemeentelager B.O.R. aan de Hulsterweg te Venlo. Staande tussen de heemplanten zagen we de daktuin als horizon, heel bijzonder. Al met al kunnen we terugblikken op een zeer boeiende Groei & Bloeiavond.

Voor meer informatie kijkt u eens op de site: www.jonkershoveniers.nl.