Diversen

TERUGBLIK: TUIN ? RUILBEURS JOCHUMHOF IN STEYL

Wat een pracht locatie!
Maar, wat een slecht weer!
 
Op zaterdag 29 september werd de tuin- ruilbeurs gehouden in Jochumhof in Steyl. Helaas regende de gehele tijd, ?cats and dogs? zoals de Engelsen zeggen. Maar toch kunnen de organisatoren, Rina Pubben en Han Hanckmann, terugkijken op een bijzondere dag.
Verborgen achter oude muren, midden in Steyl, in een enclave van natuur en rust en met een fantastisch en uniek uitzicht op de Maas ligt Jochumhof.  De bijbehorende botanische tuin herbergt een unieke verzameling bijzondere, oude en exotische planten, heesters en bomen. Heerlijk om er te zijn en een verademing om er te vertoeven. In deze ambiance hadden de dames van de tuin- ruilbeurs op een sfeervolle wijze een aantal marktkramen neergezet waar de ?ruilers? hun waar op konden uitstallen. De aanwezigheid van de Lotusbloem op een van de kramen paste hier wel héél erg goed.
Desondanks de royale ?zegening van boven? werd er toch nog veel geruild. Twintig mensen hadden het slechte weer getrotseerd en planten, zaden, bloemstukken, jam, noten en kastanjes werden van eigenaar verwisseld. Na afloop was er nog de gelegenheid om met z?n allen na te praten in het Grandcafé & Theetuin van Jochumhof. Onder het genot van een warm kopje koffie of thee met wat lekkers erbij genoten de aanwezigen toch van de mooie omgeving. De wens om nogmaals een tuin- en ruildag op deze locatie te houden werd hierbij geuit, maar dan met een stralende zon!