Plantenruilbeurs Jochumhof

TERUGBLIK PLANTEN RUILBEURS  IN JOCHUMHOF

Zaterdag 26 april 2008.

De organisatoren van de 7e tuin- en ruilbeurs, onze leden  Han Hanckmann en Rina Pubben,  hadden het ook dit keer weer prima voor elkaar. Zelfs het weer leken ze georganiseerd te hebben, want het kon echt niet beter. Onder een stralende voorjaarszon werd in de in voorjaarstenue gestoken Jochumhof de plantenruilbeurs van onze vereniging gehouden.

Marktkraampjes, aanhangwagentje, kruiwagens en het zomaar op de grond uitstallen van waren zorgden voor een uitnodigende en zeer gemoedelijke sfeer. Koffie er bij en loos maar?.een zuid Europees aandoende minimarkt. Een plantenmarkt met een groot aantal enthousiaste ?ruilers?. Ruim 30 tuin- en plantliefhebbers, waaronder een aantal nieuwe leden, hebben die ochtend hun meegebrachte planten en andere tuinattributen geruild, misschien wel voor plantmateriaal of spulletjes  waarvoor de belangstelling al heel lang bestond.

Het ging er die ochtend levendig aan toe en al vlot bleek dat iedereen een goed gevoel kreeg van deze oer Groei&Bloei activiteit.

De beide dames hadden ook voor een verrassing gezorgd . Ze hadden voor de aanwezigen een rondleiding door de diverse tuinafdelingen van Jochumhof geregeld. Onder deskundige begeleiding werd enthousiast verteld over al dat fraais wat er op dat moment te zien was.

Na afloop heerlijk zitten uitpuffen op het terras en genieten van een kopje koffie en een lekker stuk vlaai behoort op deze locatie allengs tot de traditie.

Al met al een evenement waar met groot plezier op wordt teruggekeken.

Verrassend was de aanwezigheid van mevrouw Baars, een van de oprichters van Groei&Bloei afdeling Noord-Limburg. Zij en haar zus genoten met volle teugen van de uitstekend georganiseerde activiteit. Spontaan deed ze haar verhaal over hoe het er vroeger aan toeging en zij constateerde dat de vereniging nog springlevend is.

Inmiddels hebben de vele ?ruilers? al enkele maanden volop kunnen genieten van hun nieuwe aanwinst(en). En dit is natuurlijk het tuinplezier dat wij met deze activiteit nastreven!

Chrit Hovens, voorzitter Groei&bloei afdeling Noord-Limburg.