Diversen

Terugblik: Open Tuinendag 2008

 

We kunnen weer met een goed gevoel terugkijken op onze Open Tuinendag van 22 juni jl. Mooi weer deed deze dag al voor 50% slagen. Diverse tuinen, kunst en bloemschikken zorgden voor een goede mix.

 

Bij Ed Hegger in zijn Tuincentrum was er keuze genoeg bij de vaste planten, heesters en bijzondere bomen. Er waren diverse stands met woondecoratie. Onze docent José Menger verzorgde met enkele cursisten doorlopend een aantrekkelijke bloemschikdemonstratie. Er stonden diverse mooie bloemarrangementen.

 

De tuin van de Fam. Trienekens zag er zeer verzorgd uit. Deze liefhebberstuin had een mooie aansluiting met het bos, hierdoor werd de tuin meer ruimtelijk en volwassen. De tuinbezitters genoten van alle positieve recreaties.

 

Bij de familie Remmen zag je aan de voorzijde een formele buxustuin. De achtertuin vertoonde twee grote wolken van de Hydrangea ?Annabel?. Een hoge haag beschermde het zicht op de achterliggende huizen. Een tuin met veel verrassingen en leuke zitjes.

 

In de tuin van Hay en Elly Rutten stond een groot prieel gevormd door conifeerbogen. Om  deze goed in vorm te houden werd deze elke 3 weken gesnoeid. De heer Rutten kon ook zeer enthousiast vertellen over zijn hobby; het sterrenkijken.

 

Bij het rosarium van Seuren kon je zeer veel mooie soorten rozen zien. Bij de koffie kon je genieten van een heerlijke rozenvlaai.

 

Bij de ?Gallery and Sculpture Garden? in Well zag je een tuin in boerderijstijl met veel Afrikaanse kunst.We hebben daar een film gezien van een Afrikaanse familie die uit ruwe stenen prachtige kunstobjecten maakte.

 

Tuinbezitters & tuinbezoekers, bedankt voor jullie bijdrage aan deze zeer mooie dag!

 

Namens de Open Tuinendag-commissie:

Leny Coenders

Bea Dekkers

Mary Hermans

Hein Herijgers