Diversen

TERUGBLIK: OPENING SEIZOEN IN THEETUIN "DE ROODE VENNEN" IN BROEKHUIZEN.

Op 2 september j.l. vond de opening van het seizoen 2008-2009 plaats in de theetuin "De Roode Vennen" in Broekhuizen. Die gehele dag was het weersvooruitzicht niet bepaald gunstig geweest voor een buitenactiviteit, maar gelukkig waren de weergoden ons die avond goedgezind. Een waterig zonnetje en een goede temperatuur viel ons ten deel. In het kort 'prima tuinbezoekers weer'.

De familie van Hoof had voor deze gelegenheid hun theetuin opengesteld voor Groei en Bloei. Gelegen in het prachtige natuurgebied "het Schuitwater" bood deze ruim 12,5 ha grote nog jonge tuin veel fantastische mogelijkheden aan de bezoekers.

Onder het genot van een lekker kopje thee heette de voorzitter deze avond ruim 100 mensen welkom en opende met een korte toespraak het nieuwe Groei en Bloei seizoen.

Maria en Piet van Hoof vertelden vol enthousiasme de geschiedenis van het ontstaan van deze tuin. De overgang van melkveehouder naar toeristisch ondernemen; exploitatie van theehuis en bed and breakfast uitbater van nog te bouwen logiesaccommodaties. Over idee├źn, opzet, realisatie en exploitatie van deze nog jonge onderneming.

Daarna konden de aanwezigen zich aansluiten bij twee groepen en onder leiding van groen deskundigen Herijgers en Arts werd uitleg gegeven over beplanting en diverse plantensoorten.

De demonstratie bloemschikken door leden van de bloemschikcommissie van Groei en Bloei viel bij de aanwezige bijzonder in de smaak getuige de belangstelling en interesse voor hun ware bloemkunststukken.

Kunstwerk liet ook Ena Rutten zien met het schilderen van een bijzonder bloemenfragment in de theetuin. Helaas had zij de pech dat een opkomende windvlaag het schildersdoek door het penseel sloeg. Het ontstane gat in het schilderij kan gelukkig worden hersteld.

Dat de avond geslaagd was bleek wel uit het feit dat veel aanwezige nog gezellig in de tent bleven napraten.

Toen iedereen naar huis ging begon het pas weer te regenen en te onweren!