27-10-2008: Lezing, het vergeten seizoen.

Terugblik gESLAAGDE Lezing: "HERFST, HET VERGETEN SEIZOEN, GAAN WE NOG WAT DOEN IN DE TUIN?"

Maandagavond 27 oktober j.l. waren 102 toehoorders, leden en introduc├ęs, naar Zalzershaof in Hout-Blerick getogen om de lezing van Hans Kramer bij te wonen.

De spreker, eigenaar van kwekerij "De Hessenhof" in Ede wist die avond met zijn uitmuntend verhaal, toegelicht met fraaie dia's, de aanwezigen te boeien.

Dat de herfstperiode bij veel mensen een vergeten seizoen is blijkt uit de afnemende belangstelling voor de interessante groep herfstbloeiers.

Onbekend maakt onbemind is het gezegde en dat bleek wel. Tijdens de lezing kon iedereen met eigen ogen zien wat voor een uitgebreide collectie planten mogelijkheden biedt om de tuin juist in de herfst een bloeiende uitstraling te geven.

De heer Kramer had een uitgebreide collectie van deze planten meegebracht en in de pauze had hij het er maar druk mee om dat alles aan de man te brengen. Groot was namelijk de belangstelling. Ook de gehouden loterij, met als prijzen herfstbloeiende planten, bleek voor vele leden interessant te zijn. De loten gingen immers gretig van de hand.

Na de pauze werd nog uitgebreid stilgestaan bij een aantal bijzondere planten uit zijn grote plantenarsenaal. Om nog eens extra de boerenchrysant in het zonnetje te zetten was toch voor een aantal mensen een verassing.

Om 22.00 uur sloot de voorzitter de bijeenkomst. Enkele mensen bleven nog wat napraten met de heer Kramer. De meeste aanwezigen togen voldaan en met veel plezier met hun nieuwste aanwinst(en) en een uitgebreide plantenlijst  huiswaarts.

Al met al een zeer geslaagde lezingavond.

Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878