Noord-Limburg
bekijk online
Nieuwsbrief

7 september 2020

Inleiding

Dit jaar vindt de seizoensopening plaats op zaterdag 12 september.
Deze nieuwsbrief is een uitnodiging om er bij te zijn. 

Zoals u van ons gewend bent treft u in deze brief ook andere actuele Groei & Bloei informatie aan. 

12 september 2020; Seizoensopening

Eindelijk is het mogelijk om in Coronatijd na de versoepelde lock down maatregelen weer een G&B-activiteit door te laten gaan. Met in acht neming van de 1,5 m maatregel en een bijeenkomst in de open lucht is het ons gelukt om de opening van het seizoen 2020 – 2021 dit jaar toch door te laten gaan zelfs op een wel heel speciaal bedrijf.

Boomkwekerijbedrijf B&B Plant bv in Lottum wil ons graag ontvangen. De beide ondernemers Eugene en Roel Breukers hebben hun bedrijf onder het thema JUST TERRACE ontwikkeld tot een interessant modern bedrijf van 4,5 ha vollegrond en 1,5 ha kassen. Zij zijn gespecialiseerd in de kweek van een attractief assortiment bloeiende en bladattractieve ministam-producten geschikt voor terras en balkon. Een ware aanvulling op het gangbare kuipplanten-assortiment. De jaarlijks productie bestaat uit een uitgebreid assortiment van ruim 350.000 ministammen van hoge kwaliteit.

We worden die zaterdagmorgen gastvrij door het bedrijf ontvangen met koffie/thee met wat lekkers waarbij tegelijkertijd een presentatie wordt gegeven van hun onderneming gevolgd door een interessante rondleiding over hun bedrijf.

Na afloop kunnen de leden van G&B, bij hoge uitzondering, producten kopen uit dit assortiment. Hun site geeft een mooi en goed overzicht van wat er allemaal te koop is.

Datum: Op zaterdag 12 september 
Tijdstip: vanaf 09.30 uur 
Locatie:
B&B Plant BV,
Grubbenvorsterweg 26a,
5973 NB Lottum.
Tel: 077-327 8080.
www.bbplantbv.nl

Het bestuur rekent op een goede opkomst. Graag van te voren per  mail opgeven bij:

Peter Gommans peterjhgommans@kpnmail.nl 
of
Chrit Hovens chrit.hovens@gmail.com

Desgewenst kunt u gebruik maken vaan het aanmeldformulier

4 Oktober 2020: bloemenshow van de Floral 5, Made for Moments

Als gevolg van de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van Coronavirus, is de bloemenshow van 5 april  van de Floral 5, Made for Moments, uitgesteld. 
Onder enig voorbehoud is de nieuwe datum zondag 4 oktober. 2020. Made for Moments zal dan geheel in najaar- en wintersfeer zijn.
Heeft u al een kaartje gekocht dan blijft dit geldig voor de show op 4 oktober.

Bloemschikcursus 2020 - 2021

U kunt zich nog opgeven voor de cursus bloemschikken 2020 - 2021 die, met in achtneming van de dan geldende normen, in oktober op diverse plaatsen start.
Het betreft 8 lessen.
Bij voldoende belangstelling start er ook een beginnerscursus van 4 lessen.

Lees meer over de cursus en de wijze van aanmelden

1 November: drive-thru bloemschikwedstrijd

Het ZNK Bloemschikken op 11 oktober is afgelast. Samen met de afdeling Cuijk is dit besluit genomen en samen met deze afdeling is er inmiddels een nieuwe datum gekozen. De Regio kampioenschappen bloemschikken zullen op zondag 7 maart 2021 plaatsvinden in het City Resort te Mill.

De werkgroep ZNKB wil de lange tijd tot deze wedstrijd overbruggen door het organiseren van een alternatieve bloemschikwedstrijd op zondag 1 november 2020.

We nodigen jullie van harte uit om mee te doen met een alternatieve wedstrijd.
Na de drive-thru restaurants, drive-thru Corona-test-straat is nu het tijd voor een 

drive-thru bloemschikwedstrijd op zondag 1 november

Meer informatie vindt u op onze website: Klik hier

Plantenruildag afgelast.

Jaarlijks houden we in het najaar een plantenruilbeurs. Dit jaar stond die gepland zaterdag 10 oktober vanaf 10.30 uur In de dahliatuin van Mia Kauffeld in Horst. 

Helaas laat de Coronapandemie het nog niet toe om deze activiteit te laten doorgaan. 
We realiseren ons dat het afgelasten van deze activiteit vervelend is voor de steeds grotere wordende groep ruilers. Velen zijn  al maanden bezig om producten te kweken en te verzamelen.
We hopen en gaan ervan uit dat volgend jaar deze populaire activiteit  weer normaal door kan gaan en dat er geen spullen verloren gaan.

Een dronevideo van de dahliatuin is te bekijken op: https://www.youtube.com/watch?v=XSDQoyGV6eA

Kerstdemonstratie afgelast

Voor onze afdeling zou dit jaar op 17 november de jaarlijkse kerstdemonstratie plaatsvinden.
Echter in deze omstandigheden vinden we het niet verantwoord deze door te laten gaan. Wij kunnen de 1,5 m niet waarborgen. Wij hebben dus besloten om de kerstdemonstratie dit jaar te annuleren. Jammer maar de gezondheid van ons allen staat voorop. Hopelijk dat volgend jaar de kerstdemonstratie weer gewoon door kan gaan.

Organisatie Festival Gardenista 2021 van start

Het landelijk bestuur van KMTP/Groei & Bloei heeft besloten te starten met de voorbereidingen voor het unieke groene festival Gardenista in 2021. Het Festival vindt volgend jaar plaats van 26 tot en met 30 mei. Bezoekers zijn in 2021 van harte welkom op het prachtige landgoed van de historische buitenplaats Den Alerdinck in Laag Zuthem bij Zwolle.

Lees meer in de landelijke nieuwsbrief

Terugblik op activiteiten

Na Groei & Bloeiactiviteiten plaatsen we zo mogelijk een korte samenvatting op de website. Foto's plaatsen we in het fotoalbum.
Als u hieraan een bijdrage wilt leveren houden we ons aanbevolen. Teksten en foto's kunt u mailen naar; info@Noord-Limburg.groei.nl.

Met verslagen en foto’s creëren we een archief met herinneringen en aandachtspunten voor het organiseren van nieuwe activiteiten. Foto’s worden vaak vrij willekeurig gemaakt. Als u er bezwaren tegen hebt dat er foto's, waarop u in beeld bent, worden gebruikt stellen we het op prijs als u dit aangeeft. Natuurlijk worden reeds gepubliceerde foto’s desgewenst direct verwijderd. 
Soms vinden er activiteiten plaats die dicht bij de groei & bloeier staan. Incidenteel zullen we ook deze opnemen in onze verslaglegging.  

========================================================================

24 Augustus 2020 Algemene Ledenvergadering

Door de totale lock down vanwege de wereldwijde ernstige Coronapandemie kon de Algemene Ledenvergadering op maandag 23 maart helaas niet doorgaan. Vanaf 16 maart 2020 kon er geen enkele activiteit worden georganiseerd en stond het verenigingsleven nagenoeg stil. Toch werden er achter de schermen door bestuur en commissies, weliswaar op een lager pitje, allerlei zaken besproken, geregeld  en uitgevoerd.

Gelukkig versoepelde de overheid in juli de strenge Coronamaatregelen waardoor het mogelijk werd om enkele activiteiten weer enigszins op te starten.

Zodoende kon de zestigste Algemene Ledenvergadering, weliswaar onder voorwaarden, toch op maandagavond 24 augustus 2020 worden gehouden in Zalzershaof in Hout-Blerick. De leden die de vergadering wilden bijwonen dienden zich vooraf per mail aan te melden en bij binnenkomst werden strenge Coronamaatregelen, waaronder de registratieplicht en 1,5 m-afstand, nageleefd. Er waren 24 leden aanwezig.

Lees meer

========================================================================

24 augustus 2020; Lezing “Hoe hou je een groene oase groen?”

De lezing werd gehouden door ons lid de heer Fré Jacobs uit Baarlo en had als thema “Hoe hou je een groene oase groen”.

Zijn eigen ruim 3000 m2 grootte imposante geaccidenteerde tuin met een grote vijver,  rotspartijen, drassig gedeelte en nieuwe aanleg werd hierbij als leidraad gebruikt. In bijna dertig jaar werd de tuin gecreëerd van onderkomen tuindersland tot een unieke groene oase die volledig in balans is en die rust en schoonheid uitstraalt van begin tot eind.

Boeiend werd verteld over zijn visie hoe zijn tuin er uit moest komen te zien. De grote vijver stond centraal en er omheen werden de verschillende tuinonderdelen nauwkeurig ontworpen, gerangschikt en gerealiseerd tot een passend geheel.  Aan de hand van een uitstekende diapresentatie en een gepassioneerd levendig verhaal liet hij ons genieten van zijn tuin waarin het goed vertoeven is.  Inderdaad ….. rustig zittend aan de rand van de vijvers, een biertje, vogels, vissen en amfibieën  in de buurt en een decoratieve kleurrijke bloemenpracht geven  het gevoel van ultieme schoonheid en rust.

Lees meer

Agenda

Overzicht van afdelingsactiviteiten aangevuld met verwante onderwerpen.

12 september 2020: Opening seizoen Groei & Bloei Noord-Limburg

21 september 2020: Lezing Groei & Bloei Noord Limburg De Magie van tuinieren

4 oktober 2020: Bloemenshow Made for Moments, WAS 5 APRIL 2020 

9, 10 en 11 oktober 2020: Tuindagen in Beervelde (B)

1 november 2020: Alternetieve bloemschikwedstrijd  Regio Zuid

7 maart 2021: Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken info: znkbloemschikken@gmail.com

26 tot en met 30 mei 2021: Gardenista

 

Landelijk overzicht van Groene Evenementen
Groene Jaaragenda