plantenruilbeurs

Ondanks de donkere wolken en de wegversperringen met omleidingen wisten veel tuinliefhebbers de accommodatie van Bea Dekkers in Sevenum te vinden.  De buitengewone gastvrijheid van haar droeg vooral bij tot een gezellig samenzijn op deze sfeervolle ambiance. Er was voor ieder wat wils. Van kruid tot hout en van bol tot knol werd er druk geruild, geschonken en vergeven door de deelnemers en voorzien van een geanimeerd praatje. Dat maakt onze vereniging Groei&Bloei toch zo’n aparte en gezellige vereniging.
Onder deskundige leiding van Rina Pubben en Han Hanckmann met Erich Theelen werden de plaatsjes aangegeven, de vragen beantwoord en de vele planten van een juiste etikettering voorzien. Het bleef tot de middag gelukkig droog.
Als  complete verrassing werd er nog een loterij georganiseerd. Bij het genot van een kop koffie en heerlijk gebak werd er geloot op de stemmige binnenplaats van deze boerderij. De zakken met bollen werden in dankbaarheid aanvaard.
Buiten allerlei planten wist Bea met haar zussen ook de nodige aandacht te richten op haar project in Africa. Voor het goede doel werd er zelfgemaakte jam van eigen tuinproduct  goed verkocht. En ik mag aannemen dat ze daar prima in is geslaagd. Hulde!!
Met een goed gevoel mogen we terugzien op deze geslaagde plantenruilbeurs en we kijken halsreikend uit naar de tweede plantenruilbeurs in het voorjaar 17 april 2010. Mocht u iets te ruilen willen aanbieden op dat moment begin dan nu met het oppotten en opkuilen van uw planten. De juiste plaats wordt nog bekend gemaakt in het Groen Boekje.

Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878