voorjaarsruilbeurs Jochumhof

TERUGBLIK PLANTEN RUILBEURS  IN JOCHUMHOF

Zaterdag 17 april 2010.

Onder een stralende voorjaarszon werd in de Jochumhof in Steijl onze gezellige voorjaarsruilbeurs gehouden. Vanaf 10.00 uur waren de leden in de gelegenheid het te ruilen materiaal aan te leveren en de stands in te richten. Ongeveer dertig tuin- en plantliefhebbers, onder wie weer enkele nieuwe leden, leverden die ochtend planten en andere tuinattributen aan met aanhangwagen, kruiwagen, in de achterbak van de auto en in dozen.

Sommige plantjes zaten keurig in een potje, ander materiaal was goed verpakt in krantenpapier, maar ook vers afgestoken en gescheurd plantmateriaal zat er bij en alles werd keurig netjes uitgestald, het merendeel voorzien van steeketiketjes of papiertjes met de bijbehorende juiste plantennaam.

Om elf uur werd na een kort welkomstwoord het startsein gegeven en kon met het ruilen worden begonnen en al gauw vonden de meeste planten en ander spul een nieuwe eigenaar.

Het ging er levendig aan toe en al vlot bleek dat iedereen een goed gevoel kreeg bij deze activiteit van onze afdeling.

Tussendoor werd er gezorgd voor lekkere verse koffie, thee met een koekje en ook nog frisdrank.

Vaste planten, overschotten van zaai- en verspeenactiviteiten, zaden, potjes, mandjes en allerlei andere tuingerelateerde spullen ging van hand tot hand om daarna ergens in een andere tuin te gaan pronken. Een kleine greep van wat er zoal aan planten werd aangeboden: Bamboe, Hemerocallis, Hosta’s, Canna’s , Lelietjes der dalen ,Gentianen, stokrozen, enz..

Om kwart voor een zat het er op en kon iedereen met een goed gevoel huiswaarts keren. Enkele gingen nog heerlijk even uitpuffen op het fraaie terras van de Jochumhof en genoten van zon, een kopje koffie en lekker napraten.

De organisatoren van de tuin- en ruilbeurs, onze leden  Han Hanckmann en Rina Pubben,  hadden het weer prima voor elkaar. Chapeau dames!

Al met al een evenement waar met groot plezier op wordt teruggekeken.

Uiteraard wil ik ook het Bestuur en de leiding van Jochumhof hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en geweldige medewerking die wij bij deze activiteit telkens weer mogen ervaren.