Lezing Harry Pierik

Terugblik lezingavond Harry Pierik 28 oktober 2010

Ruim 80 belangstellenden hebben met veel plezier geluisterd naar de lezing van Harry Pierik. Ik zou mij zo voor kunnen stellen dat veel van wat hij gezegd heeft en heeft laten zien bij velen van ons nog scherp in het geheugen aanwezig is. De lezing werd ondersteund door een werkelijk prachtig visuele presentatie. Harry liet ons alle seizoenen beleven in zijn eigen privé tuin, De verborgen stadstuin. Deze tuin is overigens te bezoeken. Termen als ´borrowed landscape´ en het verstoppen van lelijke elementen die je vanuit je huis en tuin niet wilt zien, heeft hij tot kunst verheven en in zijn eigen tuin verwezenlijkt. Met golvende lijnen en een grote variatie aan planten krijgt hij het voor elkaar dat je je midden in de natuur waant. Waren de beelden al poëtisch, de lezing zelf werd ook nog eens gelardeerd met gedichten en poëtische teksten zodat de gehele beleving van de lezing een groot plezier werd. Kijkt u vooral eens op de site www.tuinharrypierik.nl om een beeld te krijgen van wat u gemist heeft, als u niet aanwezig was bij de lezing.
Deze avond had het bestuur ook nog een extraatje voor haar leden in petto. Op een aantal dia’s tijdens de lezing zagen we dat Harry Pierik de plant Echinops sphaerocephalus ‘Artic Glow’ in zijn beplantingsschema verwerkt had. Frits Litjens had deze plant ook voor de leden van onze afdeling gekweekt ten behoeve van het jubileumjaar van onze afdeling in 2009. Deze avond waren wij in de gelegenheid de plant aan de aanwezige leden mee te geven. Hopelijk geniet u de komende jaren van deze zeer bijzondere Echinops.

Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878