Jochumhof

Op 7 en 15 mei was Groei & Bloei tijdens 2 verschillende activiteiten te gast bij de Botanische tuin de Jochumhof in Steyl. 2 x mooi weer en 2 x een geweldige sfeer. Tijdens de Plantenruilmarkt op 7 mei, georganiseerd door onze leden Han Hanckmann en Rina Pubben ging het er zeer geanimeerd aan toe! Het weer was werkelijk prachtig en iedereen had prachtig materiaal bij zich. Onder het genot van een kopje koffie of thee kon iedereen op z´n gemak rondkijken wat er zoal te ruilen viel. Na de ruilmarkt ging iedereen dan ook tevreden naar huis met nieuwe aanwinsten. Wij wensen u er veel plezier mee!
Op 15 mei organiseerde de Jochumhof zelf een Plantenmarkt in haar gastvrije Botanische tuin. Veel standhouders boden prachtige en bijzondere planten en aanverwante artikelen te koop aan. Onze afdeling was ook met een stand aanwezig. Ans Coppus, een van onze bloemschikdocenten, maakte prachtige creaties met onder andere rozen. Op tal van manieren verwerkte zij deze in kleine creaties die de passanten konden kopen. Op deze wijze konden wij in contact komen met mensen die tuinieren en bloemschikken een warm hart toedragen en hebben we toch weer een aantal nieuwe leden kunnen werven.