Activiteiten & Actueel

lezing Gert-Jan Koopman 25-10-2012

Op donderdagavond 25 oktober geeft Gert-Jan Koopman van Ciran (Centrum voor Inheemse kruiden en de Realisatie van Actieve Natuurontwikkeling in Overberg) om 19.30 uur bovengenoemde lezing in Gemeenschapshuis Zalzershaof in Hout-Blerick.

 

De presentatie:

In de jaren zestig zag prof. Zonderwijk uit Wageningen dat het aantal kruidachtige in de bermen sterk achteruit ging. Hij heeft voor een ommekeer gezorgd bij met name Rijkswaterstaat, wat resulteerde in meer natuurvriendelijk beheer.

Om het kennisniveau bij de uitvoerende partijen (lees groenvoorzieners/hoveniers) te vergroten heeft hij zijn gedachtegoed over natuurbeheer ondergebracht bij een groot hoveniersbedrijf in het midden van het land.

Mede aan de wieg van het verder ontwikkelen van dit concept, heeft Gert-Jan Koopman gestaan. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een apart bedrijf waar genetisch zuiver inheems materiaal wordt gewonnen en vermeerderd. In combinatie met kennis over ontwikkelingen binnen vegetaties en goede locale inventarisaties, slagen zij er in, samen met enkele partners in den lande, om dit natuurontwikkelingconcept met succes uit te dragen. Naast projecten in de periferie tussen stad en omliggend landschap, zijn er ook bij particulieren succesvolle natuurlijke vegetaties ingezaaid. Gert-Jan Koopman zal ingaan op wat er allemaal komt kijken bij een kruidenrijke Heemvegetatie. Een vegetatie die ook een bewezen meerwaarde heeft voor de particuliere tuin. Naast de gebruikte kruiden zal hij ook ingaan op de winst voor het dierenrijk: vlinders, vogels, amfibieƫn e.d. Wij hopen u op 25 oktober te mogen begroeten voor deze boeiende lezing.

 

meer
Gert-Jan Koopman
Gert-Jan Koopman
Gert-Jan Koopman
Gert-Jan Koopman
Gert-Jan Koopman
 

Wilt u meer weten wat Gert-Jan doet en waar hij werkt? Klik op onderstaande link:

Heem

20
Jul
Volkstuin: oogsten en opruimen
18
Jul
mijn huis en tuin dieren