Diversen

28-4-2012 plantenruildagDe Berckt

PLANTENRUILDAG BIJ KASTEEL DE BERCKT IN BAARLO 28 april 2012.

 

Heel wat Groei en Bloeiers hebben blijkbaar hun tuin grotendeels op orde. Dat bleek wel uit het grote aantal mensen dat aanwezig was op de jaarlijkse voorjaar plantenruildag in Baarlo.

Op de prachtige locatie bij kasteel de Berckt werd onder ideale weersomstandigheden en in een heel gezellige sfeer intensief geruild. Wat me opviel was dat de planten bijzonder goed werden gepresenteerd en dat het grotendeel ervan voorzien was van een etiket met naam. De overige informatie van de te ruilen plant werd enthousiast met elkaar mondeling uitgewisseld. Iedereen ging na afloop met een prima gevoel huiswaarts in de wetenschap over enkele maanden te genieten van al de zojuist verworven nieuwigheden.

De zelf gebakken noten cake en de opvallend appeltjesgroene pandancake van Marlies van Schendel smaakte voortreffelijk. Koffie, thee en koekjes, aangeboden door de directie van kasteel de Berckt, maakte het geheel erg gezellig. Al met al een uitstekend geslaagde activiteit waarvoor de organisatoren Han Hanckmann en Marlies van Schendel hartelijk dank verdienen!