plantenmarkt Streekmuseum De Locht 14-4-2013

Gedurende de maand november 2012 zijn op het Floriade-terrein de planten van de Groei & Bloei inzending gerooid door vrijwilligers van Groei & Bloei afdeling Noord-Limburg. Deze planten zijn gesorteerd en opgepot en staan voorlopig in een kas of zijn buiten opgekuild.

Naast de vier tuinen van de ontwerpwedstrijd (Stap voor stap naar duurzaamheid,  Met een gieter de tuin rond, De watertuin en de Glooiende tuin) en de basistuin (het zogenaamde 26-plantenplan), zijn er ook planten verzameld van een 3-tal andere paviljoens. De kruidenwand van Home of Health and Happiness van Ves Reijnders, het Italië paviljoen en het paviljoen Relax in the City hebben ook een keur aan planten opgeleverd.

Op zondag 14 april van 11.00 – 17.00 uur wordt tijdens de Plantenmarkt bij Streekmuseum DE LOCHT in Melderslo een ruim aanbod van deze planten opgesteld en ter verkoop aangeboden.

Om uw geheugen op te frissen zijn de borden, met hierop de tuinontwerpen van de 4 inzendingen uit de Groei & Bloei ontwerpwedstrijd, op de Plantenmarkt aanwezig. Evenals enkele van de opvallend frambozenrode bankjes.

Internetverkoop

Als u echter niet kunt wachten tot 14 april, stelt Groei & Bloei afdeling Noord-Limburg u in de gelegenheid om planten te reserveren. De hele verzameling van planten staat per 1 februari  met naam en toenaam op onze site www.noord-limburg.groei.nl. Geïnteresseerden kunnen op voorhand planten bestellen en deze afhalen op een vast te stellen plaats en datum: 6 of 10 april. De instructie en voorwaarden staan op onze site.

Leden van Groei & Bloei krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspas 20% korting. Leden die gedurende de Floriade 2012 het paviljoen van Groei & Bloei hebben bemenst, mogen een gratis vaste plant uit het 26 plantenplan kiezen.

Om een groter publiek aan te trekken is DE LOCHT gevraagd een keur van kwekers uit te nodigen die hun kweekspecialiteit tonen en aanbieden. Van rotsplant tot en met parkboom en alles wat daar tussenin zit, zal naast de Groei & Bloei activiteit aangeboden worden.

We hopen op een gezellige drukte en zullen veel blije mensen ontmoeten die onze Groei & Bloei activiteit een warm hart toe dragen.

Klik hieronder voor een link naar de website van Streekmuseum De Locht:

Streekmuseum_De Locht (algemeen)

Klik op link voor bestellijst en de gebruiksaanwijzing

U kunt uw ingevulde lijst terugsturen naar onze voorzitter: email naar dhr. Herijgers. Hij zal alle bestellingen verzamelen. De eerste bestellingen worden het eerst behandeld.

Betalen? U kunt uw aankoopbedrag over maken op rekeningnr. 153808020 t.n.v. Groei&Bloei afd. Nrd. Limburg.

Klik hieronder voor enkele foto's van het afbreken van de Groei & Bloei stand:

Afbreken G&B stand.

Als projectleider van Noord Limburgs Groen, heeft ons bestuurslid Peter Grubben er voor gezorgd dat vele planten niet werden vernietigd maar werden opgenomen en opgekuild/opgepot. Hierbij waren de hulp van Groei & Bloei vrijwilligers, alsmede de hulp van NLW-cursisten van CitaVerde Horst, onontbeerlijk!

Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878