Activiteiten & Actueel

Open dag Demo-tuin Genrayhof Venlo 22-6-2013

Zaterdag 22 juni: Open dag Demo-tuin Genrayhof

Misschien fietst u wel eens door ’t Ven in Venlo en ziet dan dat er bij het Genrayhof in het seizoen allerlei heerlijke groenten langs de weg worden aangeboden.

Soms liggen er ook appels, als daar de tijd rijp voor is. De groenten komen uit de tuin van Jan. Hij heeft inmiddels vaste klanten. En dat is niet voor niets, want biologisch geteelde groenten smaken verrukkelijk.

Jan is dit jaar ook gestart met het gebruik van de producten van EM Agriton en de methodes die daarbij horen. Zo maakt hij bokashi, de Japanse variant van compost, zonder verlies van energie en stikstof. Ook maakt Jan gebruik van EM (Effectieve Micro-organismen). Dit is een mengsel van geactiveerde bacteriën, gisten en schimmels. Behalve in de moestuin, kun je EM ook toepassen in het gazon of de vijver.

Deze dag heeft u de unieke mogelijkheid een kijkje te nemen in de tuin waar die heerlijke groenten vandaan komen en hoe ze daar verbouwd en verzorgd worden.

De moestuin ziet er nu prachtig uit. Maar het bruist 22 juni van nog veel meer activiteiten rond Genrayhof. Zo is er een demonstratie biologische slakkenbestrijding met eenden, kunt u kennismaken met een miniworkshop 'creatief met groen en bloemen', kunnen kinderen een ritje op de pony maken en kunt u van groenten, kruiden, fruit en noten (h)eerlijke en gezonde lekkernijen leren maken, zoals jam en chutney. Van 11.00 - 17.00 uur bent u van harte welkom bij Genrayhof, Genrayweg 39-45 in Venlo.