Activiteiten & Actueel

Opening van het seizoen bij een heesterkwekerij 27-8-2013

Dinsdagavond 27 augustus:
Opening seizoen bij Pieter Heynen Kwekerijen in Helden

De kwekerij:

Pieter Heynen Kwekerijen is gelegen in Helden, gemeente Peel en Maas, en is in 1984 gestart met het kweken van heesters en coniferen. Sinds enkelen jaren hebben zij zich volledig toegelegd op het kweken van sierheesters voor hoveniers, tuincentra en handelaren. Het bedrijf heeft een totale oppervlakte van 3.5 ha, waarvan 0.5 ha pot in pot systeem en 9000 meter kassen en tunnels. Zij kweken een breed assortiment sierheesters in de potmaten van 1.5 L tot en met 15 L. Op de website krijgt u een indruk van het bijzondere assortiment: www.pieterheynen.nl.

Op de Floriade waren ook producten van deze kwekerij te zien, o.a. een mooie collectie Hypericum in de tuin Home of Health and Happiness van Ves Reynders.

Het programma is als volgt:

Om 18.30 uur worden we ontvangen bij de Kwekerij. Onder het genot van een kopje koffie of thee zal Pieter Heynen ons uitleg geven over de geschiedenis van de kwekerij en het assortiment. Aansluitend zal er een rondgang gemaakt worden over de kwekerij die rond deze tijd heel mooi is. Boomkwekerij Pieter Heynen verkoopt normaliter niet aan particulieren maar voor deze avond is er een uitzondering gemaakt voor de leden van Groei & Bloei en is er gelegenheid om planten te kopen. Omstreeks 21.00 uur zal de avondexcursie ten einde zijn.

Aanmelding:

Deelname is gratis, maar we willen wel graag weten op hoeveel bezoekers we mogen rekenen. Daarom verzoeken wij u om u voor 15 augustus a.s. aan te melden met het algemene aanmeldformulier, achterin onze Groenwijzer. U kunt het formulier ook downloaden van de website: www.noord-limburg.groei.nl.

Het aanmeldingsformulier opsturen naar: Marty Beyen, Wilhelminastraat 3, 5971 BJ Grubbenvorst. Omdat aan de excursie geen kosten verbonden zijn mag u het aanmeldformulier ook mailen naar: beyen(at)home.nl. Zonder verder bericht gaat de excursie door!

 

Adres: Maasbreeseweg 73, 5988 PA Helden.