1-daagse busreis naar de Int. Kwekerijdagen Bingerden 15-6-2013

Bingerden is één van de oudst bewaard gebleven buitenplaatsen in ons land, en ligt aan de IJssel, even buiten het dorp Angerlo, in de provincie Gelderland.
De Internationale Kwekerijdagen zijn een inspirerend plantenfeest, waar gepassioneerde kwekers en tuinliefhebbers elkaar in een sfeervolle groene en historische omgeving ontmoeten en waar u prachtige planten kunt kopen. U kunt hier niet pinnen.
De Tuinen
Rondom het huis, binnen de gracht die in 1791 werd gegraven, liggen een vijftal tuinen met specifieke kenmerken; o.a. de kindertuin, het bergje, de rozentuin, de formele tuin en de moestuin. Oude taxushagen en taxusvormen omlijsten de tuinen met prachtige borders en mooie rozen. De totale oppervlakte beslaat 9 hectaren. Tijdens de kwekerijdagen worden geen rondleidingen gegeven, maar iedereen kan in alle rust op eigen gelegenheid van de tuinen genieten.
Lezingen
Om 11.30 en 14.30 uur kunt u gratis een lezing bijwonen. De spreker is op dit moment nog niet bekend.
Horeca
U kunt gebruik maken van de aangeboden catering ter plaatse of zelf wat meenemen.

Reistijden:

09.00 uur:

Vertrek vanaf station Blerick,

Kazernestraat 1, 5928 NL Blerick

09.25 uur:

Vertrek vanaf parkeerplaats Hotel Asteria,

Maasheseweg 80a, 5804 AD Venray

Vertrek: 16.00 uur. Aankomst 17.15/17.30 uur parkeerplaats Asteria, 17.40/17.50 uur Station Blerick.

Deelname aan de busreis is voor leden € 30,-, niet-leden betalen € 35,-. Deze prijs is incl. busreis en entree voor Landgoed Bingerden. De vergoeding voor deze reis is op basis van feitelijke kosten. Een afmelding na aanvankelijke aanmelding kan tot gevolg hebben dat een deel van de vaste kosten niet gedekt wordt. Het vaste kosten deel zal altijd verschuldigd zijn, dit bedraagt € 18,-.

Opgave is uitsluitend schriftelijk!

Als u wilt deelnemen kunt het volledig ingevulde aanmeldings- c.q. machtigingsformulier vóór 23 mei opsturen naar Marty Beyen, Wilhelminastraat 3, 5971 BJ Grubbenvorst. Vul bij ‘Datum en Tijdstip’ ook uw opstapplaats in. Het aanmeldingsformulier vindt u in deze Groenwijzer maar u kunt ook een kopie maken of het aanmeldformulier downloaden van onze website.

Let op! Bij voldoende aanmeldingen gaat de reis door; u ontvangt geen nader bericht meer. Bij te weinig aanmeldingen kan de reis niet doorgaan, dan ontvangt u van ons bericht.

Héél interessant voor de echte liefhebbers!
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878