Activiteiten & Actueel

Excursie naar een kwekerij in Lottum 2-7-2013

Excursie op dinsdagavond 2 juli naar Vergeldt & Bouten Boomkwekers BV in Lottum van 19.30-21.00 uur
Vergeldt & Bouten Boomkwekers BV is in 1999 opgezet door Carl Vergeldt en Twan Bouten. Gedurende de jaren hebben zij zich gespecialiseerd in het kweken van fruitbomen in diverse maten en vormen, zachtfruit in een totaal sortiment, sierfruit in (lei) struik als stam en sierprunus struik en stam op een oppervlakte van 14 hectare (waarvan 6 hectare containerveld). Hier wordt dagelijks hard gewerkt aan een goed en gezond product. Dit alles om continue uitstekende kwaliteit te kunnen leveren. Het assortiment is zeer groot en veelzijdig.
Op de Floriade was door deze kwekers een slinger van fruitbomen geplant. Deze leidde de bezoeker van het Huis van de Smaak naar het restaurant.
Op 2 juli zijn de producten op zijn mooist op de kwekerij. Bedenk wel; het gaat om de boom of heester, fruit zullen we nauwelijks zien. Dat komt later als u ze in uw tuin heeft geplant.
Op deze avond kunnen we geen fruitbomen kopen. Hiervoor mogen we terug komen op een zaterdag in september. In onze volgende Groenwijzer meer hierover.

Het programma is als volgt:

-   Welkom door onze voorzitter om 19.30 uur met welkomstdrankje.

-   Inleiding door Twan Bouten.

-   Wandeling onder begeleiding van Twan Bouten en Carl Vergeldt over de kwekerij.
Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

-   Omstreeks 21.00 uur sluiting van deze interessante avond.

Aanmelding:

Wij zijn deze avond te gast bij genoemde kwekers en aan deze excursie zijn geen kosten verbonden, ook niet voor uw eventuele introducé. Wel willen we graag weten op hoeveel bezoekers we mogen rekenen. Daarom graag voor 22 juni a.s. aanmelden met het algemene aanmeldformulier, achter in onze Groenwijzer of downloaden van onze website: www.noord-limburg.groei.nl.
Uw opgave opsturen naar: Marty Beyen, Wilhelminastraat 3, 5971 BJ Grubbenvorst of mailen, onder vermelding van naam, adres en lidmaatschapsnummer naar: beyen@home.nl.
Zonder verder bericht gaat de avond door!
Adres: De Hanenberg 3, 5973 RM Lottum. De Hanenberg is een zijweg van het stukje Meerlosebaan dat ligt tussen de Horsterdijk en de Broekhuizerdijk.
Route vanaf de kerk Lottum richting Horst/Melderslo. Na ca. 3,0 km rechtsaf naar de Meerlosebaan, na 350 m de 1e afslag links.
Route vanaf Horst-Melderslo richting Lottum, 1e weg links na de spoorbaan is de Meerlosebaan.