Lezing en proeverij over pompoenen door Christien Reinders 26-9-2013

De lezing vindt plaats in Gemeenschapshuis Zalzershoaf in Hout-Blerick en begint om 19.30 uur.

Christien en Jan Reinders wonen sinds 1994 in een mooie gevelboerderij in Buggenum en hebben hierbij een sfeervolle romantische boerentuin van 2500 m² gerealiseerd. Op het ernaast gelegen perceel grond (ook 2500 m²) kweken ze sierfruit en bijzondere, deels oudere en vergeten groentesoorten, alsmede sinds 1996 meer dan 125 soorten kalebassen en pompoenen. Deze hobby is zoals ze zelf zeggen behoorlijk uit de hand gelopen, want behalve het kweken van al deze soorten pompoenen, heeft Christien zich gedurende deze jaren verdiept in de culinaire kant van de veelzijdige Pompoen en talrijke verrassende recepten ontwikkeld.

Op deze avond zal Christien de lezing larderen met een proeverij en de recepten uitvoerig toelichten. We beginnen met een heerlijke Pompoensoep, vervolgens Pompoenbrood (diverse soorten voor bij de soep en ook bij de jam), Pompoenjam (kan op Pompoenbrood gesmeerd worden als stukjes boterham), Pompoenpitten als snack (naturel en gezouten) en als afsluiting een kop koffie/thee met Pompoencake en een Pompoenbonbon.

Wij hopen u op 26 september te mogen begroeten voor deze boeiende en smaakvolle avond.

Anders dan u gewend bent is deze avond niet gratis. De entree inclusief Pompoenproeverij en 1 kop koffie of thee bedraagt voor leden € 11.00; nietleden betalen € 16,00. Om organisatorische redenen kunt u niet deelnemen aan de lezing zonder proeverij. Aanmelden vóór 12 september. U dient zich voor deze avond op te geven d.m.v. het aanmeld- c.q. machtigingsformulier in de Groenwijzer.

U kunt hiervan ook een kopie maken of u kunt het downloaden van de website: www.noord-limburg.groei.nl. Stuur vóór 12 september het volledig ingevulde formulier naar Marty Beyen, Wilhelminastraat 3, 5971 BJ Grubbenvorst.