Open Tuinendag voor alle Groei & Bloei-leden: zondag 19 juni 2016.

Op zondag 19 juni 2016 wordt van 10.00 tot 17.00 uur onze jaarlijkse open tuinendag gehouden. Deze activiteit wordt uitsluitend georganiseerd voor Groei & Bloeileden.

De tuinbezitters van onderstaande tuinen stellen hun tuin gastvrij voor u open. Met de fiets of auto zijn de tuinen makkelijk te bereiken.

Wij wensen u een prachtige, zonnige dag toe! Voor de volledige informatie moet u de nieuwe Groenwijzer in de gaten houden. Hier staan alle adressen in beschreven.

Tuin 1 in Well.

Deze natuurlijke tuin van 4.600 m² is een erfenis van de vorige generatie. De bomen werden behouden en ook de cactusverzameling werd overgenomen en wordt goed verzorgd. De rhododendrons en het stekken van vele soorten is een grote hobby van de vrouw des huizes. In de ruime glazen kas overwinteren de cactussen, vetplanten, agapanthussen, gestekte rhododendrons en andere kuipplanten. Er is een grote moestuin en vele volwassen fruitbomen. Ze kweekt en verkoopt rhododendrons.

Tuin 2 in Well

De eigenaresse van de tuin heeft met een kennis zelf gezorgd voor het ontwerp van de tuin binnen een bestaande hulsthaag. De nog jonge tuin bevind zich aan de  voor- en zijkant van een boerderij waar tevens hun bedrijf in graszoden gevestigd is. Het is een strakke tuin waarin veel gewerkt is met rode beukenheggen. Ook de berceau is gemaakt van rode beuk. Grassen, heesters en vaste planten zijn mooi verwerkt in de tuin. Ook bevind zich hier nog een kruidentuin waarvan de kruiden volop in de keuken gebruikt worden.

Tuin 3 in Wellerlooi.

De bewoners bewonen met hun 3 kinderen een boerderij uit 1859 op een perceel van 2 ha. Op het erf bevindt zich een Vlaamse schuur van 400 jaar oud. Zij verstaat de kunst van het ‘gezellige hoekjes in de tuin maken’ uitstekend. In de tuin bevindt zich een cortenstalen prieel met een strakke vijver, een glazen kasje, een ommuurde moestuin, met klein-fruit-tuin en een hoogstam fruitboomgaard. Voor de dieren wordt op dit adres ook goed gezorgd: paarden, kippen, ganzen, geiten, hond en kat voelen er zich prima thuis. Aan de voorzijde is een mooie buxustuin gerealiseerd.

Tuin 4 in Wellerlooi.

Waar voorheen de asperges-bedden waren heeft de heer des huizes nu een landschappelijke tuin aangelegd. Hij heeft het perceel zelf ingedeeld met borders, bestaande uit bomen, heesters, vaste planten en een ruim gazon. Ook een mooie vijver ontbreekt niet. De tuin wordt ook gebruikt door de naast hun wonende kleinkinderen om te spelen.

Tuin 5 in Blitterswijck

Dit betreft een heel netjes onderhouden siertuin met zicht op de herten. Midden in de tuin staat een mooi prieel met ver uitzicht , waar je kunt genieten van een lekker kopje koffie. Deze tuin wordt door de bewoner alleen bijgehouden. Hij heeft vele in vorm gesnoeide heesters en een mooie vijver.

Tuin 6 in Broekhuizenvorst

Een kleurrijke landelijke hobbytuin, waarin de creativiteit van de eigenaars overal te zien is. Over het gras loop je tussen de borders door die gevuld zijn met bomen, heesters en vaste planten. In de tuin van ongeveer 0,5 ha staan naast de 2 ateliers nog vele andere bouw- en kunstwerken, die allemaal door henzelf gemaakt zijn. Tijdens de opentuinendag kan men ook genieten van de andere hobby’s van het echtpaar: glas-in-lood, vilten, knopen en andere kunstwerken.

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien