Activiteiten & Actueel

Opening van het seizoen

Dinsdagavond 6 september: Opening seizoen bij Landgoed Kapèlkeshof, in Grashoek met rondleiding door de wijngaard en proeverij.

De wijngaard van Landgoed Kapelkèshof is een hectare groot en fraai gelegen in het prachtige Peellandschap. Sinds 10 jaar groeien hier maar liefst 4 druivenrassen; twee witte, de Helios en de Solaris en twee rode, de Cabernet Cortis en de Regent. Deze rassen zijn zeer geschikt voor teelt op Noord-Limburgse bodem en zorgvuldig geselecteerd op hun eigentijdse smaak. Kapèlkeshof ontwikkelde met deze soorten 6 bijzondere wijnen, waaronder meerdere prijswinnaars.
De druiven zijn op onze excursiedatum al prachtig op kleur en bijna klaar zijn om te oogsten. Bijzonder aantrekkelijk om juist dan de wijngaard te bezoeken en van de bijzondere sfeer op het Landgoed te genieten.
Daarnaast is er op het Landgoed een 18 holes par 3 golfbaan en een restaurant met een uitstekende Bourgondische keuken.

Programma:
Om 18.30 uur worden we ontvangen met koffie/thee met Limburgs gebak uit eigen keuken.
Dan volgt een rondleiding van ca 1,5 uur waarbij alle ins- en outs met betrekking tot de druiventeelt aan de orde komen. Zeer leerzaam voor ons Groei & Bloeiers.
Vervolgens krijgt u een proeverij van 3 wijnen uit de eigen gaard. Gelijktijdig wordt een film getoond waarin het hele oogstjaar in vogelvlucht voorbij trekt. Hierna volgt uitleg in de “wijnkelder” over de wijnmakerij.
Vanaf 21.00 uur is er nog gelegenheid om voor eigen rekening na te borrelen en om de heerlijke wijn te kopen.
Adres: Roomweg 85, 5985 NS Grashoek (gemeente Peel en Maas)
 
De kosten van deelname aan deze activiteit bedraagt € 14,50 per persoon.
Betalen en aanmelden voor 23 augustus in 2 stappen:
1. Het algemene aanmeldformulier (achterin Groenwijzer of downloaden van de website: www.noord-limburg.groei.nl) volledig invullen en voor 23 augustus opsturen naar Marty Beyen, Wilhelminastraat 3, 5971 BJ Grubbenvorst.
2. Het totaalbedrag overmaken op bankrekening NL 64 RABO 0153 8080 20 van KMTP Groei & Bloei afdeling Noord-Limburg, onder vermelding van dezelfde naam als vermeld op het aanmeldingsformulier én de activiteit waarvoor u zich opgeeft. Uw aanmelding is pas definitief zodra het verschuldigde bedrag op de bankrekening ontvangen is.
LET OP! Bij voldoende aanmeldingen gaat de excursie door; u ontvangt geen nader bericht meer.
Bij te weinig aanmeldingen kan dit helaas niet doorgaan, dan ontvangt u hiervan bericht en het volledige bedrag retour.

meer

 

 

 

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien