Eendaagse tuinenreis Leusden en Utrecht 15 september 2018

Programma en reistijden:

08.00 uur Vertrek Ghielen, Kanaalstraat 39, Beringe

08.20 uur Vertrek parkeerplaats Station Blerick, Kazernestraat 1

08.35 uur Vertrek parkeerplaats voetgolf (achterzijde vrm. Floriadeterrein) Heierkerkweg, Blerick

10.00 uur Tuin Opens external link in new windowGroot Sandbrink, Leusden

Deze prachtige 1 ha grote tuin ligt in de landelijke omgeving van Leusden. Voor de rietgedekte boerderij uit 1850 ligt een grote langwerpige vijver. Hagen omsluiten de verschillende tuingedeelten, met grote en kleine borders, een laantje met Pyrus salicifolia 'Pendula' en hoogstamboomgaard. Verderop een grote vijver met weelderig begroeide oever en vogelbosje met wandelpaadje.

Tenslotte een Buxustuintje, een pergola met druif, een hooiberg en veel potplanten in deze mooie en zeer afwisselende tuin.

Mevrouw Van Haeften zal ons ontvangen met koffie/thee en ons (deels) rondleiden door haar prachtige tuin.

12.30 uur Lunch Theehuis Mon Chouette in Leusden (inclusief)

Aansluitend Opens external link in new windowBotanische tuinen in Utrecht

Deze dateren van 1639 en zijn daarmee één van de oudste Nederlandse botanische tuinen. Ze zijn een onderdeel van de Universiteit Utrecht en liggen in het hart van het universitaire centrum De Uithof. De Tuinen, met een oppervlakte van 9 hectare, zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vindt u de prachtige Rotstuin, de Evolutietuin, de (sub)tropische collecties in de Tropische Kassen, de Ontdektuin, een Bijenhotel en de Vogelhut. Tevens is er een prachtig bamboebos en een moerasgebied met Taxodium.

16.30 uur Vertrek locatie, aankomst tussen 18.00 en 18.30 uur

Kosten:

Deelname aan deze tuinendag is voor leden € 45,00; niet-leden betalen € 50,00.

Met gebruik van een museumjaarkaart is de entree van de Botanische tuin gratis, en mag u € 6,00,- in  mindering brengen op bovengenoemd bedrag. De prijs is inclusief busreis, entrees + koffie /thee in de tuinen en  inclusief lunch.

De vergoeding voor deze reis is op basis van feitelijke kosten. Een afmelding na aanvankelijke aanmelding kan tot gevolg hebben dat een deel van de vaste kosten niet gedekt wordt. Het vaste kostendeel zal bij een afmelding achteraf altijd verschuldigd zijn. Voor deze reis is het vaste kostenbedrag € 20,00,-.

Opgeven in 2 stappen:

1. Maak vóór 10 augustus het totaalbedrag over op bankrekening NL 64 RABO 0153 8080 20 van KMTP Groei & Bloei afdeling Noord-Limburg, onder vermelding van de naam zoals vermeld op het aanmeldingsformulier én de activiteit waarvoor u zich opgeeft. Uw aanmelding is pas definitief zodra het verschuldigde bedrag op de bankrekening ontvangen is.

2. Tevens het algemene aanmeldformulier (NB: dit is geen machtiging) achter in onze Groenwijzer volledig invullen incl. opstapplaats en voor  opsturen naar Henny Ummenthun, de Koningstraat 39a, 5984 NH Koningslust. (mobiel, alleen 15/9: 06-29135775)

U kunt het aanmeldingsformulier ook downloaden van de website: www.noord-limburg.groei.nl.

Let op! Bij voldoende aanmeldingen gaat de reis door; u ontvangt geen nader bericht meer.

Bij te weinig aanmeldingen kan de reis niet doorgaan, dan ontvangt u het volledige bedrag retour.

Bunga Raya - Blik op de Tuin no. 863
In het Brabantse land - Blik op de Tuin no. 862