Meerdaagse cultuur- en tuinenreis Sicilië 25 april t/m. 2 mei 2019

Meerdaagse tuin- en cultuurreis, van 25 april t/m 2 mei 2019, naar Sicilië.

Op veler verzoek gaan we komende voorjaar naar het zuiden van Europa meer in het bijzonder naar Sicilië.

Dag.1. Op donderdag 25 april gaan we met de bus van Venlo naar de luchthaven van Düsseldorf, we vliegen naar Catania. Vanaf de luchthaven transfer naar hotel S’Alphio Garden in Giardini Naxos. Daar hebben we diner en overnachting.

Dag 2. Op vrijdag 26 april in de morgen kunt u genieten van een ontbijt in het hotel. Hierna gaan we met de bus naar de Etna. In de middag lunchen op een boerderij op de flanken van de Etna. Na de lunch brengen we een bezoek aan Villa Trinità in Mascalucia, met haar mooie tuinen. Hierna gaan we terug naar het hotel voor diner en overnachting

Dag 3. Op zaterdag 27 april na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan Taormina. We bezoeken de openbare tuin van Florence Trevelyan. Ook bezoeken we Villa Casa Cuseni en het Griekse theater. Aan het einde van de dag gaan we terug naar het hotel voor diner een overnachting.

Dag 4.  Zondag 28 april. Na het ontbijt checken we uit en vertrekken richting Ïl Biviere in Lentini en we ontdekken de tuin van San Giuliano in het gebied van Villasmundo. We vervolgen onze weg naar het overnachtingshotel Baia di ULisse in Agrigento.

Dag 5. Maandag 29 april. In de morgen bezoeken we Agrigento. Hier bevindt zich de prachtige vallei van de Tempels waar we ook de tuin van Kolymbethra te bezoeken. In de middag rijden we verder naar Palermo waar we de komende 3 nachten in Hotel Ibis Styles verblijven.

Dag 6. Dinsdag 30 april. In de morgen geniet u van het ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken we Palermo met Norman Palace en de Kathedraal. Hier bevindt zich ook een populaire markt. In de avond diner en overnachting in ons hotel.

Dag 7. Woensdag 1 mei. Vandaag opnieuw Palermo. In de ochtend bezoeken we het stadje Monreale met zijn bijzonder mooie kathedraal even buiten Palermo. Onze reisleider neemt ons vervolgens mee naar de Botanische tuin en andere nog niet ontdekte plekken van Palermo. Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 8. Donderdag 2 mei. In de morgen geniet u van het ontbijt in het hotel. Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we naar het vliegveld in Catania. Onderweg is er gelegenheid om te lunchen. Vlucht van Catania naar Düsseldorf. Aangekomen in Düsseldorf brengt de bus u terug naar Venlo.

In de reissom inbegrepen:

- Busvervoer Venlo – Düsseldorf airport v.v.

- Rechtstreekse vlucht Düsseldorf – Catania in Economy Class  v.v. met Eurowings.

- Luchthavenbelasting.

- 1 stuk handbagage van max.10 kilo en 23 kilo ruimbagage.

- Transfer luchthaven- hotel v.v.

- 7 Nachten verblijf is de genoemde of vergelijkbare hotels.

- Hotelverzorging op basis van half pension-

- Verblijf is een 2 persoons kamer voorzien van bad/douche en toilet.

- Touringcar vervoer voor bijgevoegd excursieprogramma.

- Lokale gids voor bezoek aan Grieks theater en Palazzo Corvaja in Taormina.

- Lokale gids voor bezoek Villa Romana del Casale

- Lokale gids voor bezoek aan de Vallei van de tempels

- Lokale gids voor bezoek aan Palermo

- Audio Systeem tijdens de reis

- Lunch op de 2e dag bij de Etna

- Fooi chauffeur en gids

De volgende entrees:

- Villa Trinita Mascularia

- Privé tuin Casa Cuseni

- Tuin van Princess Maria Carla Borghese “ll Biviere Lentini

- Tuin van San Giuliano in Villasmundo

- Grieks Theater in Taormina

- Valley of the Temples

- Kolymbetra Garden

- Botanische tuin in Palermo

- Palatine Chapel in Norman Palace

- Kathedraal van Palermo

- Monreale

Niet inbegrepen:

- Niet genoemde maaltijden en drankjes

- Niet genoemde excursies en entreegelden

- Fooien en koffergelden

- Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen

Kosten voor de reis

- leden € 1.299,-- p.p.

- niet-leden € 1.359,-- p.p.

Optionele toeslagen

- 1 persoonskamer € 160 p.p.

- Reisverzekering € 19.60 p.p.

- Annuleringsverzekering € 86.50 p.p.

Hebt u belangstelling om met de reis mee te gaan neem dan contact op met;

- Annie Haenen, drehaenen(at)hetnet.nl

Tel.077-3520363/06-22963840

- Elke Mooren, elkemooren(at)home.nl

077-3663397/ 06-12727440

De financiële afhandeling heeft plaats via

TUI Groepsreizen op Maat

U ontvangt t.z.t. hiervoor een factuur.

Voorkom terleurstelling door tijdig te boeken. Uiterlijk 17 december moet deze reis nl. geboekt worden.

LET OP: hoewel wij het apestaartteken in het emailadres typen, veranderd de software dit onderwater automatisch in (at). Dit kunnen wij niet veranderen. Dus lees/typ voor (at) het bekende apestaartje

Dit is om hackers buiten de deur te houden!