19 mei 2019 Open tuinendag Jochumhof Steijl

Zondag 19 mei j.l. was het de hele dag gezellig druk tijdens de Open Tuinendag van Jochumhof. Daar in Steijl, verborgen achter oude muren met een fenomenaal uitzicht over de Maas, ligt deze mooie botanische tuin met haar unieke verzameling bijzondere en exotische planten, heesters en bomen. Vele honderden bezoekers genoten van de prachtige accommodatie en de diverse kraampjes van Bijenvereniging, Vogelwacht, Vlindervereniging tot Groei en Bloei en alles wat daar nog tussen kan. Het geheel zorgde, onder een zonovergoten hemel, voor het echte “groene planten”marktgevoel. De belangstelling voor het kopen van planten was redelijk groot, maar veel mensen genoten in deze prachtige locatie ook van het perfecte terrasjes-weer. Veel leden van onze vereniging gaven acte de presence.
Onze G&B-stand moest het meer hebben van de voorlichting over alles wat Groei en Bloei zoal doet. Juist het fijne bloemschikwerk van Ans Coppus oogstte bewondering en de gemaakte bloemstukken werden gretig gekocht. Ook mochten we een nieuw lid verwelkomen.
Al met al een mooie dag!

Als u de foto's van deze avond wilt zien, Opens internal link in current windowklik dan hier.

In de tekst over deze lezing kunt u enkele links naar websites aantreffen. Hier kunt u meer achtergrond informatie vinden over dit specifieke onderwerp.

Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910