14 t/m 19 september 2019 Bloementapijt in Roermond

Het bloementapijt aan de kapel in het zand in Roermond bestaat 25 jaar.
De werkgroep nodigt geïnteresseerden uit voor een bezoekje aan het Jubileumtapijt in het Kruiswegpark aan de Kapel in het Zand in Roermond, van 14 t/m 19 september a.s.

25 Jaar Bloemtapijt wordt gevierd omdat in 1995, het leggen van zo’n tapijt door een paar Kapelse dames, weer in ere werd hersteld.
Vroeger werd een bloemtapijt gelegd bij de eerste H.Mis van een neomist. Aan de Kapel in het Zand was het Netje Pieters die het eerste tapijt legde ter ere van haar broer. Ze werd geholpen door de schoolkinderen die in de velden bloemen gingen plukken.

In 1995 werd bij het 100 jarig bestaan van de huidige kapel de traditie weer op gehaald en sindsdien zijn er veel onderwerpen uitgewerkt door de vrijwilligers , met bloemen die gratis geschonken worden door de omliggende kwekerijen en bloemisterijen.

De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur en in de middag uren is de Kapel zelf ook open.
In de Dagkapel zijn vanaf 14.00 uur foto’s te bezichtigen uit de afgelopen 25 jaren.
Verder is er een gratis fietsenstalling.
Het Bloemtapijt is nog altijd GRATIS , maar een kleine bijdrage is van harte welkom.
De leden van de Werkgroep heten u van harte welkom en zullen een en ander uitleggen.

TOT ZIENS.

Tuin en Vrede (2) - Blik op de Tuin no. 911