Noord-Limburg
bekijk online
Nieuwsbrief

18 november 2020

Inleiding

De lezing van 29 oktober en de Drive-Thru bloemschikwedstrijd, op 1 november konden niet doorgaan. Eerder moesten we al besluiten om de jaarlijkse kerstdemonstratie af te gelasten.
Helaas moeten we ons programma opnieuw aanpassen. Dit keer betreft het de geplande lezing op 23 november en de workshop bloemschikken op 15 december.

In deze nieuwsbrief informeren we u hierover.
Verder vermelden we algemene informatie. Noodzakelijker wijze zijn alle mededelingen onder voorbehoud.

 

23 november 2020: Lezing over bodembedekkers vervalt

Met als uitgangspunt risico's vermijden vinden we het nog niet verantwoord om groepsactiviteiten te organiseren.
Toen begin oktober de groenwijzer uitkwam waren we nog optimistisch over het kunnen doorgaan van de lezing over bodembedekkers op 23 november.
Gezien de huidige omstandigheden zult u begrijpen dat we hebben besloten om deze activiteit af te gelasten. We gaan ervan uit dat we deze activiteit komend jaar opnieuw kunnen opnemen in ons jaarprogramma. 

 

15 December 2020: Kerstworkshop vervalt.

Als alternatief voor de jaarlijkse kerstdemonstratie kondigden we, in de groenwijzer van oktober, een kerstworkshop op 15 december 2020 aan. Hiervoor konden belangstellenden zich opgeven tot 1 december. De commissie bloemschikken heeft, met pijn in het hart, besloten om ook deze activiteit af te gelasten. Helaas missen we hierdoor elke mogelijkheid om samen in de kerstsfeer te komen. Gelukkig zijn de meesten van ons in de gelegenheid om hun creativiteit thuis ten uitvoer te brengen. Een schrale troost: Voor inspiratie kunt u, op onze website, de foto’s van de kerstdemo van 2018, de kerstdemo van 201 en de sfeerimpressie van 2019 terugkijken.

 

Bloemschikcursussen 2020-2021 tot nader bericht uitgesteld

Afgelopen seizoen zijn we noodgedwongen eerder moeten stoppen met de cursus i.v.m. corona.
In oktober zijn we weer gestart, met inachtneming van het nieuwe normaal. Helaas was het voor korte duur. Door de aangescherpte regels hebben we de lessen opnieuw moeten stop zetten. We houden de deelnemers op de hoogte van het verloop. 
Informatie wordt verstrekt door Ans Coppens  henk.coppus(at)kpnmail.nl
 .

BEKIJK HIER HET FILMPJE WAARIN ONZE BLOEMSCHIKDOCENTEN AAN HET WERK ZIJN.

 

 

Organisatie Festival Gardenista 2021 van start

Het landelijk bestuur van KMTP/Groei & Bloei heeft besloten te starten met de voorbereidingen voor het unieke groene festival Gardenista in 2021. Het Festival vindt volgend jaar plaats van 26 tot en met 30 mei. Bezoekers zijn in 2021 van harte welkom op het prachtige landgoed van de historische buitenplaats Den Alerdinck in Laag Zuthem bij Zwolle.

Lees meer in de landelijke nieuwsbrief

 

Website en nieuwsbrief

 

De landelijke website van Groei & Bloei geeft informatie die voor iedereen toegankelijk is. Bent u lid van Groei & Bloei, dan kunt u, voor extra informatie e.d. inloggen met uw e-mailadres en het wachtwoord.
Het inlog-adres is: https://www.groei.nl/mijn-groei/inloggen

Onze afdeling maakt gebruik van een afdelingswebsite zoals die landelijk is uitgewerkt. Dit heeft voordelen als herkenbaarheid en de koppeling aan andere afdelingen en de landelijke site.
Op de site van onze afdeling vindt u informatie die aansluit bij de interesses van onze leden. U kunt de website o.a. gebruiken voor het opzoeken van informatie over activiteiten en bijvoorbeeld contactgegevens van bestuursleden en coördinatoren van de werkgroepen en commissies.
Ruim 1 week voor een afdelingsactiviteit ontvangt u van ons een nieuwsbrief als deze. Incidenteel versturen we tussentijds een korte nieuwsflits. Op de website staat een overzicht van voorgaande nieuwsbrieven. 
Om digitale berichten te verzenden moeten we beschikken over mailadressen. Helaas ontbreken die nog van een aantal leden. We stellen het op prijs als u ons helpt bij het uitbreiden van onze maillijst. Informatie daarvoor kunt u doorgeven via het contactformulier of het mailadres van de webmaster.  

OPROEP
De activiteiten van onze afdeling staan op een laag pitje. Gelukkig hebben onze tuinen daar geen last van en zien ze er even florisant uit als voorheen.
We zouden het fijn vinden als u foto's en of verhalen opstuurt over uw tuin voor op de website. Op die manier kunnen mensen, die misschien wel noodgedwongen veel thuis zitten, toch mee genieten van ervaringen van anderen.
In het menu van de website staat het kopje groeninformatie. Ook dit kan door leden worden ingevuld voor het delen van kennis, tips e.d. 
U kunt foto's en teksten opsturen naar de webmaster.  


We bedanken het docententeam bloemschikken voor hun filmpje en familie Hesen voor hun fotoreportage.

 

 

Sociale media en Verenigingsblad

Facebook
Sociale media kunnen een belangrijke bijdrage leveren met betrekking tot naamsbekendheid. Als Groei & Bloei-afdeling maken we op dit moment enkel gebruik van Facebook. Wellicht gaan we dit in de toekomst uitbreiden. We gebruiken dit medium om, onze- en landelijke activiteiten te verspreiden. Daarnaast delen we informatie waarvan we denken dat die onze doelgroep aanspreekt. We stellen het op prijs als u onze pagina volgt en berichten deelt.

Ons Facebook-adres is: https://www.facebook.com/GroeiBloeiNoordLimburg/
Op elke pagina van de website staat rechtsonder een FaceBook-icoontje.

Groenwijzer
4 Keer per jaar ontvangen leden van onze afdeling het afdelingsblad "Groenwijzer". In dit nieuwsblad wordt uitgebreid ingegaan op groennieuws en activiteiten van onze afdeling. De laatste uitgave verscheen begin oktober. Helaas werden veel berichten snel achterhaald door de coronamaatregelen. 
Als u lid bent van Groei & Bloei Noord-Limburg en dit blad niet ontvangt verzoeken we u om dit door te geven aan Iedje Spijkhoven tel 077-4671889, email: iedje@spijkhoven.nl

Voor de digitale versie van de groenwijzer klik hier

 

 

Agenda

 

Overzicht van afdelingsactiviteiten aangevuld met verwante onderwerpen.

Voorjaar 2021: Bloemenshow Made for Moments,

Voorjaar 2021: Drive-Thru bloemschikwedstrijd 

7 maart 2021: Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken info: znkbloemschikken@gmail.com

26 tot en met 30 mei 2021: Gardenista