Noord-Limburg

Gevonden en geruild!

In Tienray ligt op een werkelijk unieke locatie, dicht bij de spoorwegovergang maar verscholen achter grote sparren, het domein van Jan van Rijswick. Een prachtige oase rondom een vijver waarin bomen en een mooi prieel de boventoon vieren. Een mooie moestuin verraadt dat de eigenaar hier vaak vertoeft en gezond bezig is in zijn mooie tuin.

Deze locatie hadden Han Hanckmann en Marlies van Schendel uitgezocht om de najaars-plantenruilmarkt te houden. Dat daarbij het weer ons ook nog heel goed gezind was bleek fijn meegenomen te zijn.

Twee verkeersregelaars aan de drukke Tienrayseweg zorgden er voor dat de Groei & Bloeiers, ruim 50 in getal, hun te ruilen spullen konden afleveren en daarna hun  auto’s op een veilige manier op een ruime parkeerplaats konden wegzetten. De koffie/thee en de daarbij behorende zelfgebakken traktatie van Marlies waren de ingrediënten voor een gezellige samenkomst en weerzien.

 Iedereen ontving een gratis lootje voor de prijsjes waarmee het ruilevenement zou worden afgesloten.

Ondertussen werd er al volop rondgeneusd wat er te ruilen viel en na het welkomstwoord van de voorzitter werd om kwart over elf gestart met het ruilen van de meegebrachte planten, zaden, bollen en knollen. Er was voldoende goed verzorgd en merendeels geëtiketteerd plantmateriaal dat gretig werd geruild en dat allemaal met gesloten portemonnee.

Een genot om te beleven en ook om te zien dat de pas verworven planten goed werden ingepakt met bestemming een andere tuin op een prima nieuwe locatie.

De winnaars van de loterij namen hun prijzen in ontvangst waarna iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts keerde om daar hun pas verworven nieuwigheden een fijne plek te geven in de tuin. Genieten verzekerd het volgend jaar!

Foto's