Noord-Limburg

Kerstdemo

In de sfeervol versierde grote zaal van de Wingerd in Sevenum hield de Groei en Bloei-afdeling Noord-Limburg op 19 november 2019 haar jaarlijkse kerstdemo.  De vrijwilligers van onze Commissie Floralieën had de zaal prachtig in kerstsfeer aangekleed. Een centrale plaats was toebedeeld aan de werkstukken van de cursisten van de cursussen bloemschikken 2019-2020. Zij hadden de opdracht uitgevoerd om met een eigen gekozen ster een kerststuk te maken.  Deze “Stralend sterren” collectie  stond prachtig verspreid opgesteld in de zaal. Fantastische creaties en stuk voor stuk juweeltjes die volop de aandacht van het publiek trokken. Hele mooie opmerkingen en bejubelingen werden er geuit. Een prachtigere hommage aan de cursisten en hun docenten is haast ondenkbaar. En in deze fraaie zaal zou de Kerstdemo 2019 worden gehouden. Een toplocatie waarin Ladyspeaker Wilma Walenberg op een vrolijke en deskundige wijze het werk van de demonstratrice becommentarieerde.

Dit jaar had de bloemschik-commissie hiervoor Joyce Brueren uit Venlo uitgenodigd. Een bloemstyliste van formaat. Met haar goede voorbereidingen, haar materiaalkeuzes en haar bijzondere duidelijke bindtechnieken verscheen het ene na de andere mooie bloemstuk. De materiaalkeuze was verrassend eenvoudig en vaak zo maar uit je tuin. Met passie voor kwaliteit, originaliteit en diversiteit  wist zij, de in grote getale toegestroomde leden en hun introducés, te inspireren.

Met de Kerstdagen zal in menig huis dan ook een feestelijk en vrolijk stuk prijken gebaseerd op haar ideeën.

In totaal dertien creaties stonden er aan het einde van de avond op de bühne om bewonderd en verloot te worden. Ook de mooie stukken van de docenten werden verloot zodat in totaal zestien bezoekers met een prachtig kerststuk en met heel veel voldoening huiswaarts togen.

Een tevreden voorzitter kon na afloop deze mooie demonstratie afsluiten. Een avondactiviteit waar veel te zien was en waar met veel plezier en gezelligheid de Groei en Bloei – leden elkaar hebben ontmoet.

Dank aan iedereen die meegeholpen heeft om deze avond mogelijk te maken.

Bekijk ook de foto's van Miep Philipsen in het fotoálbum:
Werk van Joyce
Bloemwerk van cursisten