Noord-Limburg

Maandagavond 21 september 2020 waren er 35 G&B-ers naar AC Zalzershaof getogen om naar de voordracht van Wim Paul van der Ploeg te komen luisteren.  Het onderwerp “de magie van tuinieren” zou inspirerend zijn en wekte daarom natuurlijk nogal wat verwachtingen bij de aanwezigen. Welke vernieuwende ideeen zouden ze aan het eind van de avond mee huiswaarts nemen?

De inleider probeerde door zijn verhaal de aandachtige toehoorder mee te nemen op een reis door de eigen tuin en indirect door het eigen leven.

De bedoeling van zijn verhaal was namelijk om praktische aanwijzingen te verstrekken om –kleine- accentverschuivingen in je eigen tuin aan te brengen. Dit natuurlijk gebaseerd op eigen opgedane inspiratie waarbij tegelijkertijd een innerlijke belevingswereld wordt ontdekt. Immers door voortschrijdende dynamiek is een verandering aan de tuin niet alleen een verandering van het beeld, maar juist een verandering van de beleving. En juist dat is natuurlijk een andere manier van genieten en daar draait alles immers om!. Door te werken in de tuin geniet je op dat moment van planten en bloemen om je heen en van het werk dat je aan het doen bent. Maar er is meer…. energetisch tuinieren. Hierbij wordt de dimensie verwonderen ontwikkeld, waarbij alles wat groeit en bloeit om je heen  een betekenis krijgt. Het verbind je met de tuin en met de natuur.

Aan de hand van eigen ervaringen, voorbeelden in binnen en buitenland en aangevuld met mooie dia’s liet hij diverse tuinvoorbeelden en doorgevoerde tuinaanpassingen de revue passeren.

Nadat vragen van aanwezigen werden beantwoord toog iedereen huiswaarts. De een voldaan, de ander nadenkend en weer iemand anders die alleen de mooie dia’s had bewonderd.