Noord-Limburg

4 mei 2019 plantenruildag in Hegelsom


Hé ….. kijk daar toch,  die planten mis ik in mijn border 
Zaterdagochtend 4 mei een drukte van jewelste in Hegelsom. In de fraaie accommodatie van Gon en Wiel Jenniskens hebben zich bijna vijftig “Groei en Bloeiers” verzameld om met elkaar planten, zaden en allerlei tuinattributen te ruilen.

Het flauwe zonnetje doet haar uiterste best om de ruildag droog te houden. In de fraaie kantine werd het gezelschap ontvangen en onder het genot van een kopje koffie of thee met heerlijke gebak van Marlies van Schendel werd het erg gezellig.

Hierna begon buiten het ruilen. Een drukte en gekwebbel van jewelste, maar al gauw veranderde er allerlei planten en ander spul van eigenaar. Een prima marktsfeer en tegen 12 uur had iedereen het naar de zin met datgene wat er verzameld en geruild was.

De border in veel tuinen kon ’s middags weer aangevuld worden met nieuwelingen.

Het zonnetje hield het op dat moment helaas ook maar voor gezien.

De rondgang door de grote tuin van Wiel werd in de regen gehouden en dat weerhield helaas een flink aantal mensen ervan om met het gezelschap mee te lopen. Enkele diehards trotseerde de buien en genoten van de tuin en de pas enkele jaren geleden aangelegde uitbreiding. 

Familie Jenniskens, Han Hanckmann en Marlies van Schendel hartelijk bedankt voor de organisatie van deze mooie dag.

In oktober wordt de herfstplantenruildag gehouden. Nu al kijken we uit naar de locatie die Marlies en Han ons dan weer voorschotelen. 

Meer Foto’s