Noord-Limburg

zondag 9 juni 2024: Busreis Appeltern Plantenfestijn (volgeboekt)

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vindt in het Appeltern Adventure Park het tweede Appeltern Plantenfestijn plaats. Zondag 9 juni gaan we met de bus naar dit Plantenfestijn samen met de andere afdelingen van Rayon Limburg. De bus is inmiddels volgeboekt.

Het hele jaar door is er in De Tuinen van Appeltern Adventure Park volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Maar omdat de plantenwereld van Appeltern in feite groter is dan de tuinenwereld, organiseert Appeltern het Appeltern Plantenfestijn. De planten van Appeltern en de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers staan twee dagen lang extra in de schijnwerpers!

De Planten Promenade
Elk van de 200 tuinen in Appeltern heeft een ander beplantingsplan. Daarnaast is er de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. In elk hoekje van het park zijn dus al ontelbare plantcombinaties en plantconcepten te zien. Maar tijdens het Appeltern Plantenfestijn komen er nog heel veel soorten bij. De centrale Lindelaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden.

Noviteiten border
Al ruim 15 jaar wordt in Appeltern samengewerkt met tal van kwekers vanuit het hele land. Tijdens dit Appeltern Plantenfestijn zijn zoveel mogelijk soorten planten te zien en te ervaren. De kwekers vertellen hun verhaal en laten iedereen delen in hun expertise. Er wordt een tijdelijke Noviteiten Border aangelegd waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. De noviteiten zijn natuurlijk te koop bij stands van de kwekers.

GROEI & BLOEI
De grootste tuinvereniging van Nederland is op diverse manieren deelnemer aan het Plantenfestijn. Het Groei & Bloei Tiny House paviljoen dat op De Floriade stond, is vorig jaar herbouwd in Appeltern en er is ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd met veel aandacht voor het Groei & Bloei Tienpuntenplan.

De bijdrage aan de buskosten zijn € 22,50 voor leden en € 25,00 voor niet leden.
ACTIEVOORWAARDEN
• U kunt de tickets met korting bestellen t/m 9 juni 2024.
• U kunt de tickets met korting inleveren op Het Appeltern Plantenfestijn op 8 of 9 juni 2024
• Op vertoon van dit actieticket en uw G&B-ledenpas heeft u recht op entree voor één volwassen persoon. Geldig op 8 of 9 juni 2024
• Omdat u lid van Groei & Bloei bent, ontvangt u meer dan 50% korting per ticket.
• De normale entreeprijs voor volwassenen is €18,95.
• U kunt voor maximaal 2 personen een ticket bestellen.
• Minstens één van twee bezoekers moet aantoonbaar lid zijn van Groei & Bloei.
• Niet geldig in combinatie met andere acties en/of kortingen.
• Niet inwisselbaar voor contant geld.
Uiteraard zorgt u zelf voor eten en drinken die dag.

Klik hier om uw actieticket te bestellen

Voor de leden van de afdeling Noord-Limburg is de opstapplaats Horst bij het Parkeerterrein tegenover "World Kitchen" Venrayseweg 93. Komend vanuit Venlo afslag nr.10 (Horst Noord). Aankomst ca. 9.00 uur. Graag aanwezig zijn om 08.45 uur.

Lees meer