Noord-Limburg

Op een van de eerste herfstachtige dagen in september ging de najaarsplantenruilmarkt van start in de tuin van Mia en Steve Barnes in Well. Rond 10.00 uur kwam het op plantjes beluste tuinvolk binnendruppelen. Iedereen werd gastvrij ontvangen door de tuineigenaren en door het drietal dames van de ruilcommissie, Henny, Wanda en Marlies.

Natuurlijk werd eerst de tuin meteen bewonderd: een fraaie en grote tuin met veel bomen en veel bijzondere planten in potten. Daar wordt nog altijd veel werk verzet!

Onder het genot van een kop koffie en lekkere zelfgemaakte wafels met rabarbercompote heette de voorzitter iedereen welkom. Nadat er gezellig was bijgepraat begaf iedereen zich naar de plantjes die allemaal langs de oprit waren neergezet. Er werd driftig heen en weer gelopen langs deze uitstalling om de mooiste exemplaren snel te bemachtigen. Het duurde weer een hele tijd voordat iedereen uitgeruild en tevreden was met de veroverde aanwinsten. En dan later thuis in de eigen tuin maar zien waar het nog in de tuin past.

Tot slot was er de loterij, waarbij er deze keer heel wat prijsjes te winnen waren.

Het was weer een geslaagde plantenruildag!

Foto's