Noord-Limburg

17 november 2024; Lezing over Besdragende planten door Frans de Graaf

Zondag 17 november verzorgt dhr. Frans de Graaf een lezing over besdragende planten.

We kennen allemaal wel wat planten waar in het najaar bessen aan groeien. Hele bekende zijn natuurlijk Hulst, Vlierbes, Skimmia en Vuurdoorn. Maar, er zijn er nog heel veel meer, mits we er eens op gaan letten. Eigenlijk maken we in onze tuin veel te weinig gebruik van besdragende planten. Doordat er na de bloei dikwijls prachtige bessen aan de plant verschijnen met een groot verloop in kleur van groen, geel, oranje, rood naar paarsblauw, zwart of wit kunnen we het tuinseizoen bij wijze van spreken tot ver in het najaar verlengen.

Bij sommige planten blijven de bessen zelfs de hele winter aan de plant hangen. Pas als de plant in het voorjaar uit gaat lopen vallen de bessen eraf of worden door de vogels opgegeten.

Er zullen tijdens de lezing een hele verzameling planten met bessen de revue passeren. De ene meer bekend dan de ander maar stuk voor stuk de moeite waard in uw tuin. Op een interactieve manier gaan we er met elkaar eens doelgericht naar kijken. Verder zullen er deze middag heel veel takken met bessen in de zaal aanwezig zijn zodat u de bessen van heel dichtbij kunt bekijken maar ook aan voelen en ruiken. Kortom een avond waar bessen volop aandacht krijgen en u aansporen om meer bessen te ontdekken in uw eigen tuin, uw wijk en uw woonplaats.

Datum: zondag 17 november 2024
Aanvang
: 14.30 uur
Locatie: Beej Toen Venloseweg 11, 5971 CG Grubbenvorst.

Aanmelden hoeft niet.
Voor leden is deze gratis. Introducés zijn van harte welkom, zij betalen € 5,-.
Zoals gebruikelijk vindt in de pauze een loterij plaats waarbij passende prijzen te winnen zijn.